Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

„Startup World Cupom v Prahe chceme naozaj prepojiť a viac otvoriť startupovú scénu, najlepšie celému regiónu CEE. Oslovili sme nielen startupy a ich inkubátory, ale aj zaujímavých investorov a skúsených mentorov. V regionálnom kole v Prahe prejavilo záujem súťažiť 210 súťažných projektov z viac ako 22 krajín sveta. Samotné finále s výhrou 1 milióna dolárov v podobe investície v Silicon Valley bude pre víťaza pražského kola jedinečnou príležitosťou prezentovať sa v mekke inovatívnych firiem. V utorok 7. 3. 2017 je možné sa počas celého dňa na Žofíně stretávať s ľuďmi z brandže, teda so špičkovou porotou, speakermi, investormi a mentormi, ktorí sú pripravení podporiť zaujímavé projekty. Stačí len 7. 3. 2017 prísť a pripojiť sa ako divák,“ hovorí marketingová šéfka UP21 Radka Horáková a dodáva: „Sprostredkovávame nielen jednu z top udalostí pre startupovú komunitu tohto roka, ale tiež napojenie na Silicon Valley s podporou tamojších expertov, ktorí podporia rast startupov a ich zakladateľov. Len by som zrekapitulovala, že 7. 3. 2017 máte jedinečnú príležitosť byť pri historicky prvom ročníku Startup World Cupu pre strednú a východnú Európu v Prahe na Žofíně. Stačí si len požiadať o novinársku akreditáciu. Finálový pitch o investíciu v hodnote 1 milióna dolárov sa uskutoční v Silicon Valley už 24. 3. 2017. Víťaz nášho kola bude súťažiť s 15 najlepšími nováčikmi z celého sveta.“

Koncept akcie je postavený na svete startupov, teda tvrdej drine postavenej na ľahkom punku, ktorý prenikne do luxusného pražského paláca. Garbage bar bude tam, kde ho rozhodne nečakáte a so setupom, ktorý Žofín nezažil. Svetelná a audiovizuálna technika na najvyššej úrovni zmení atmosféru lusknutím prsta. Počas sekundy ste z undergroundu v nebi. K dispozícii budú tri poschodia k vrcholu:

Underground – teda podzemie so všetkým, čo k tomu patrí a prístupné len 21 vybraným projektom. Tri uzavreté diskusné pozície, v ktorých budú predkladatelia prezentovať svoje nápady investorom.

Ground – miesto stretávania, kontaktu s ľuďmi, networkingu a diskusných stolov s mentormi. Mainstage s inšpiratívnymi keynote prezentáciami a vyvrcholenie 10 súťažných startup pitchov.

Sky – to je priestor pre osobné stretnutie startupov s investormi.

To všetko za sprievodu DJ dua Himalayan a koncertu Vladimíra 518, ktorý vystúpi pred vyhlásením výsledkov súťaže. Celý deň vás bude sprevádzať skúsené moderátorské duo beat boxer END.RU a Nasty.

TOP 10 finalistov Startup World Cupu 2017 regionálneho kola v Prahe:

  1. Mindpax.me Pavel Nevický
  2. Smartlook Vladimír Sandera
  3. Twista Michal Šmída
  4. BLITAB Technology GmbH Kristyna Tsvetanova
  5. Byzancie Jakub Chromec
  6. Locaid.me Maksym Verteletskyi
  7. Nanits Robert Kaločai
  8. ShipVio André Dravecký
  9. ARTSTAQ Petr Václavek
  10. Gettick Alan Vyšín

StartupWorld Cup

StartupWorld Cup je celosvetová startupová konferencia a súťaž organizovaná venture kapitálovým fondom Fenox. Vznikla priamo v Silicon Valley s cieľom podporiť celosvetové inovácie, prepojiť startupový ekosystém, otvoriť dvere talentovaným podnikateľom a identifikovať 16 najlepších startupových projektov na svete. Regionálne kolá súťaže prebiehajú v 16 metropolách v 13 krajinách sveta. Víťazi regionálnych kôl sa stretnú 24. 3. 2017 priamo v Silicon Valley na veľkom finále, v ktorom budú so svojimi projektmi bojovať o investíciu vo výške 1 milión dolárov. Európu budú v prvom ročníku reprezentovať Česká republika, Veľká Británia a Luxembursko.

UP21

Inkubátor, ktorý podporuje ľudí s iskrou v oku a ich projekty. Všetci, ktorí sa okolo UP21 pohybujú, sa riadia spoločnými hodnotami. Teda pomáhať posúvať projekty rýchlejšie tým správnym smerom. U startupistov sa zameriava na ich osobný rozvoj. Má unikátnu metodológiu vzdelávania, ktorú rozvíja s odborníkmi priamo zo Silicon Valley. Zrýchľuje tak cestu startupistu za jeho cieľu a k jeho vlastnej slobode.

Značky: