Ak sa to stalo Wozniackemu, môže sa to stať každému z nás. Ale na to musíme mať Bitcoiny.

Na globálnom obchodnom summite, ktorý usporiadali indické noviny The Economic Times, spoluzakladateľ spoločnosti Apple Steve Wozniak povedal, že mu niekto ukradol sedem Bitcoinov.

Wozniak predal Bitcoiny niekomu, kto mu za ne zaplatil kreditnou kartou. Transakcia kreditnou kartou bola následne zrušená a už sa nedalo s tým nič robiť.  Celá transakcia bola v hodnote viac ako 70 000 dolárov. Číslo kreditnej karty bolo hlásené ako odcudzené a Wozniak tak zostal bez nároku na vrátenie peňazí.

Blockchain je technológia ktorá sleduje kto Bitcoiny vlastní a vytvorí sa takmer okamžitý, trvalý a bezpečný záznam transakcie. Wozniakov záujem o Bitcoin, podobne ako u mnohých ďalších nadšencoch, spočíva v „čistote“ kyptomeny. Na Summite povedal publiku: „Bitcoiny pre mňa boli menou, ktorú vlády neregulujú, je matematická, je čistá, nemôže byť menená. Ale ako sám zistil, táto úroveň čistoty prináša aj obete istého stupňa bezpečnosti.

Hoci ešte stále verí v kryptomenu, Wozniak nedávno upustil od Bitcoinu. Tvrdí, že sa o Bitcoin zaujímal len ako o experiment. Po tom ako sa zbavil Bitcoinu, povedal pre CNBC, že sa nechce stať “otrokom” tejto meny a sledovať a starať sa o čísla.

Wozniak si s majetkom 100 miliónov dolárov takéto tvrdenie môže dovoliť.

zdroj: fortune

Prečítajte si aj:

Talianska burza s kryptomenami prišla o milióny USD

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.