Tu máte všetky potrebné súčasti na prácu s CD/DVD/BD. Pre tých z vás, ktorí máte doma počítač s optickou mechanikou je tu nová verzia programu na napaľovanie. Ako primárnu funkciu má napaľovanie bežných dát s automatickým rozpoznávaním, aký typ média bude potrebný.

Použiť môžete obyčajné, prepisovacie, ale aj tzv. archívne so špeciálnou vrstvou. Ak ju podporuje vaša napaľovačka, Burning Studio ju určite bude podporovať.

Povinnou vlastnosťou je napaľovanie Audio CD ako aj špeciálne MP3 a WMA diskov. Pokiaľ sa snažíte niekoľkých diskov zbaviť, je tu podpora na extrahovanie hudby do rôznych formátov. Burning Studio sa napojí na internetovú databázu a zistí, o aké skladby ide. Značky pridá do meta informácií každého hudobného súboru. Na zálohovanie sa dá využiť funkcia automatického delenia dát.

Program sám určí, ako rozdeliť dáta na viac DVD, ak sa na jeden disk nezmestia. Pri zálohovaní je tu podobný proces, ako pri štandardných zálohovacích programoch. Nastavené úlohy môžete využívať opakovanie a súbory sa dajú komprimovať a šifrovať. V rámci prepisovacieho režimu je tu podpora na pridávanie alebo odstraňovanie súborov či adresárov, podobne ako v Prieskumníku.

Hlavné okno s počiatočnou analýzou systému

Napaľovať sa dajú filmy a čo je podstatné, dokáže pracovať s obrazmi. Tie program dokáže napáliť avšak takisto ich dokáže aj vyrobiť. Vo svete veľkých diskov je to dobrý spôsob, ako nemusieť používať optické médiá. Spravíte si obraz a nebudete musieť vkladať klasické médium, to platí aj pri hraní starších hier. No a takisto sa dá obraz napáliť. Ak máte nejaké obrazy optických diskov, môžete z nich zase spraviť klasické optické médium. Program vás upozorní na detaily, ako použitie správneho optického média.

Registrácia

Na to, aby ste mohli využiť plnú verziu, budete potrebovať program zaregistrovať. To priamo počas inštalácie. Proces prebieha rovnako, ako pri iných programoch od Ashampoo. V okne na zadanie registračného kľúča si tlačidlom na jeho vyžiadanie zapnete webový prehliadač, kde zadáte svoje údaje ako prihlasovacie meno a heslo. To vtedy, ak ste sa už niekedy registrovali na stránke výrobcu. Ak nie, zadáte email a zobrazí sa krátky formulár na vyplnenie registrácie. Kľúč sa zobrazí priamo na stránke a dostanete ho aj do emailovej schránky, keby ste program potrebovali inštalovať aj v budúcnosti.

Verdikt

Ashampoo Burning Studio 2018 je program na prácu s optickými médiami. Má ale veľa previazaných funkcií, ktoré využijete obojstranne. Či už chcete zálohovať na DVD alebo sa zbaviť „cédéčok“.

Link: www.ashampoo.com

Link na stiahnutie: tiny.cc/burn2018

Cena: zadarmo pre čitateľov magazínu TOUCHIT

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.