Ide o kompletné prečistenie systému. Pravdepodobne tento program poznáte z minulých verzií, ktoré sme vám na stránkach nášho magazínu priniesli. Odporúčame ho používať striedmo, nie je nevyhnutné použitie každý deň.

Najlepšie ako začať, je analyzovať systém hneď po inštalácii. Zobrazia sa nájdené problémy alebo návrhy na optimalizovanie systémových oblastí. Tradične to sú stopy po surfovaní na internete alebo uvoľňovanie miesta na pevnom disku. Na výber je dostatok možností, kde sa dá ušetriť miesto od nepotrebných súborov.

Z praktického pohľadu bude väčším prínosom sekcia na zvýšenie výkonu. Tu si optimalizujete spúšťané služby po štarte systému. Túto položku nevynechajte z vašej pozornosti. Je tu obyčajne dostatok programov, ktorých automatické spúšťanie so systémom môžete zakázať. Je tu optimalizácia internetu a pre používateľov Windows 10 odporúčame sekciu na riadenie súkromia.

Na jednom mieste zakážete alebo povolíte vlastnosti, ktoré o vás a vašom počítači môže operačný systém zbierať. Odporúčame zmerať výkon počítača ihneď po nainštalovaní programu a potom po vami zvolených optimalizáciách. Takto budete vidieť rozdiely a oblasti, pri ktorých má pre vás tento program zmysel. Zároveň viete v budúcnosti porovnať výkon a zhodnotiť, či je alebo nie je potreba vykonávať nejaké optimalizačné činnosti.

Spomedzi štandardných nástrojov je užitočné zálohovanie ikon. Poznáte sami situáciu, keď sa vám zmenou rozlíšenia počas hrania hier alebo pri iných činnostiach poukladajú ikony zľava doprava a vy si ich musíte usporiadať znova. Tu si vytvoríte zálohu. Vlastne si ich môžete spraviť niekoľko a keď chcete tak ich obnovovať podľa potreby.

V rukách máte viac ako 100 funkcií, ktoré pokrývajú každú oblasť operačného systému a optimalizácií pre váš hardvér.

Aktivácia

Na plnú funkcionalitu je potrebné program registrovať hneď pri prvom spustení. Zobrazí sa okno, kde stačí vyplniť meno a emailovú adresu. Tu sa program aktivuje do úplnej verzie a vy ho môžete používať v neobmedzenej funkcionalite zadarmo.

Link na stiahnutie: tiny.cc/optimizer16

Cena: zadarmo pre čitateľov magazínu TOUCHIT

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.