Milovníci hudby majú v rukách nástroj na hľadanie pesničiek. Z viacerých zdrojov a s aktuálnymi rebríčkami a trendami súčasnosti. Na výber je nielen YouTube, ale aj vaše vlastné zdroj. Audials je zároveň hudobným centrom, nemusíte si hudbu nijako sťahovať, poslúži ako klasický prehrávač.

Hudobné videá na internete majú aj svoj videoklip alebo aspoň titulný obrázok. To všetko budete vidieť priamo v rozhraní programu. Praktické je, že nezaberie veľa miesta a vy máte na obrazovke malý videoprehrávač. Rozhranie je responzívne a mení sa podľa veľkosti. Príjemnou vlastnosťou je, že neprídete o žiaden zobrazovaný obsah. Prvky sa na obrazovke preusporiadajú tak, aby ste mali všetko k dispozícii s upravenými rozmermi alebo mierne odlišným umiestnením.

Hlavné okno programu s modrou témou

Základom je vyhľadávanie na YouTube. Výsledky hľadania sú zoradené do prehľadnej formy a extra vlastnosťou je, že si vyberiete konkrétny klip. Je bežné, že jeden interpret má so svojou skladbou viac nahrávok. Musictube ich nájde a zoradí pod seba. Tiež zobrazí celkový čas každého videa na YouTube. Vy sa potom môžete rozhodnúť, ktoré si chcete uložiť. Práve na toto slúži vstavaný prehrávač. Zistíte, či je k danému obsahu video alebo iba statický obrázok.

Výber kvality nahrávky z kontextového menu

Kontextové menu má niekoľko možností, podstatnou je však zistenie kvality videa. Jeden (originálny) klip je spravidla nahratý a skonvertovaný do rôznej kvality resp. rozlíšenia. V tomto menu nájdete všetky dostupné veľkosti a môžete si ich skonvertovať. Nie vždy je ale nutné skladby ukladať na pevný disk. Preto ich môžete ukladať do zoznamu na prehratie a mať ich k dispozícii neskôr. Pesničky, ktoré máte uložené na disku, sú označené špeciálnou ikonou. Toto je zároveň zoznam skladieb využiteľný aj bez internetu, ak sa teda rozhodnete streamovaný obsah uložiť ako video na disk. Obsah stiahnutý z internetu sa dá uložiť aj do iného umiestnenia. Napríklad exportovať priamo do smartfónu alebo iného úložiska. Program podporuje premenovávanie súborov pri ukladaní. To sa hodí na rôzne špecializované videá, ktoré potrebujete stiahnuť po sebe a dať im iné, než ich vlastné názvy.

Import hudby z pripojeného smartfónu

Hudba sa dá importovať z vašich cloudových služieb, ale aj zo smartfónov. Musictube totiž rozpozná pripojené smartfóny s Androidom alebo iOS. Nemusia mať ani diskovú jednotku s písmenkom disku. Rozpozná ich ako špeciálne multimediálne zariadenie. Vyhľadávať sa dá podľa štýlu hudby a klasicky podľa názvu interpreta alebo skladby. Vyhľadávať podľa internetového odkazu nie je možné. Konverzia skladieb je však možná hromadne. Tak, ako si ich označíte na tento proces, tak sa spracujú. Výsledok nájdete uložený v adresári Videá vo vašom profile operačného systému.

Na rozdiel od klasického prehrávania hudobných videí na YouTube, je tu možnosť využiť vstavaný ekvalizér. Je 10-pásmový a z nahrávok vyžmýkate podstatne viac, najmä ak nie sú vždy najlepšej kvality.

Aktivácia

Na plnú funkcionalitu je potrebné program registrovať hneď pri prvom spustení. Zobrazí sa okno, kde stačí vyplniť meno a emailovú adresu. Tlačidlom Activate sa program aktivuje do úplnej verzie a vy ho môžete používať v neobmedzenej funkcionalite zadarmo.

Link na stiahnutie: http://tiny.cc/musictube

Cena: zadarmo pre čitateľov magazínu TOUCHIT

 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.