Zálohovací nástroj Backup4all patrí medzi stálice v oblasti zálohovania. Je to program, ktorý si obľúbite pri tradičnej zálohe súborov a adresárov a tak isto aj na zálohovanie nastavení aplikácií. To je jedna z jeho najlepších funkcií. Ak často meníte počítač alebo reinštalujete systém, získate rýchlu obnovu vami používaných aplikácií. Na spresnenie, program nezálohuje úplne všetko. Má však v ponuke desiatky pluginov pre najpoužívanejšie programy. Pluginy sa inštalujú samostatne a vy sa sami rozhodnete, čo si zo zoznamu vyberiete. Ide o programy ako WinRAR, Zimbra Desktop, Calibre, CloneDVD, Dreamweaver, Maxthon, Firefox a mnohé ďalšie. Skutočne tie najpoužívanejšie, ktoré sa takmer určite nájdu aj na vašom počítači.

Zálohovacie úlohy, jednoduché na pochopenie, špeciálne zálohovanie nastavení aplikácií.

Klasické zálohovanie sa dá vytvoriť cez sprievodcu, nám sa ale viac páčil pokročilejší postup. Je dostatočne jednoduchý, aby ho pochopili aj úplní začiatočníci. Zálohy sa vytvárajú systémom úloh. Program podporuje lokálne aj sieťové disky, samostatne rozlišuje externé disky od flashdiskov. Flashdisky zvyknú byť podstatne pomalšie oproti klasickým diskom (aj v prípade USB 3.0), a tak program odporúča dočasné vytvorenie ZIP zálohy mimo flashdisku a až následné presunutie zálohy do cieľovej lokality. S tým súvisí aj vynechanie zbytočných súborov, ktoré systém používa ako stránkovací súbor pamäte či napríklad cache súbory Internet Explorera. Pri zálohe celého disku vo forme súborov sa nebudú zálohovať hlúposti.

Zálohovanie s vytvorenou úlohou

Výber parametrov je dostatočne obsiahly a nemá zmysel sa im venovať detailne. Nájdete tu všetko, čo potrebujete. Program má vlastný plánovač na každú úlohu, tiež aj možnosť dočasne vypnúť všetky naplánované úlohy alebo zrušiť všetky bežiace.

Stiahnutie a registrácia

Program si stiahnite tu. Zaregistrujete ho po prvom spustení. V zobrazenom okne kliknete na tlačidlo Get Free Key, čím sa otvorí webová stránka s formulárom. Stačí vyplniť svoje údaje a správny email, na ktorý vám potom príde registračný kľúč.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.