Spoločnosť Trust poznáme ako výrobcu príslušenstva pre digitálne zariadenia.

Teraz sme mali od nej na test mikrofón Trust Emita. Nie je to hocaký mikrofón, je to profesionálne riešenie určené na nahrávanie hlasu do videí, streamovanie, záznam hudby z akustických nástrojov a pod.

Trust Emita sa dodáva v masívnom hliníkovom boxe. Jeho súčasťou je ťažký kovový stojan, antivibračný držiak a ocenili sme aj veľký dvojitý pop filter umiestnený pred mikrofónom. Samotný mikrofón ponúka kardiodovú smerovou charakteristiku na presný a jasný záznam zvuku bez šumu na pozadí a je tak vhodný na tvorbu obsahu pre YouTube, Twitch ale aj Facebook.

Sami sme ho využili pri tvorbe videí a boli sme veľmi spokojní. Hlas je vyvážený, plný vysokých i hlbokých frekvencií.

Pripojuje sa pomocou odnímateľného digitálneho USB kabelu s dĺžkou 1,8 metru a funguje naozaj ihneď po zapojení, teda bez nutnosti inštalácie ďalších ovládačov. Ak to myslíte so zvukom vážne, tento mikrofón vám odporúčame.

Cena: 119 Eur
Zapožičal: Trust

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 7-8/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.