Microsoft narýchlo zmenil svoje plány.

Smerovanie technologického sveta sa v oblasti displejov pred niekoľkými rokmi výrazne zmenilo. Pokým prvé skladacie telefóny nevzbudzovali až tak veľkú dôveru, tak je jasné, že “ohybný” trend je už pevne nastolený. Je aj všeobecne známe, že v tejto oblasti je najaktívnejším výrobcom práve kórejský Samsung, ktorý minulý rok predstavil už svoju 4. generáciu skladacích telefónov Galaxy Z Flip4 a Galaxy Z Fold4.

Na polceste k skladacím zariadeniam sa však zasekol Microsoft, ktorý síce predstavil skladacie zariadenie s pántom, avšak to malo dva samostatné displeje. Hovoríme o zariadení Surface Duo, ktoré po uvedení skladačiek od Samsungu pôsobilo pomerne zvláštne. Zdá sa, že Microsoft to chce napraviť a pripravuje skladacie zariadenie so 180-stupňovým pántom, ktorého súčasťou bude aj skutočný ohybný displej.

Microsoft Surface Duo
Microsoft Surface Duo

O plánoch spoločnosti Microsoft informuje portál Windows Central, ktorý tvrdí, že pôvodný návrh modelu Surface Duo 3 s dvoma displejmi bol zmenený a doplnený o skutočný skladací displej, ktorý sa čoraz viac presadzuje aj pri notebookoch.

Je tak zrejmé, že Microsoft si je po kritike vedomý nedostatkov modelu Surface Duo 2. Nie je preto až tak veľkým prekvapením, že práve nová generácia tejto série by ich mala odstrániť. Veríme, že naše predpoklady sa naplnia, hoci o tomto zariadení toho veľa nevieme. 

Dokonca ani nevieme, kedy by malo byť uvedené na trh. Nie je však vylúčené, že by to mohlo byť ešte tento rok. Možno aj pod novým názvom.

Zdroj: WindowsCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.