Spoločnosť Synology Inc. dnes uvádza na trh svoj prvý smerovač, Synology Router RT1900ac. Tento vysokorýchlostný bezdrôtový smerovač je určený na zabezpečenie vynikajúceho pokrytia v domácnosti aj kancelárii. Ponúka veľké množstvo sieťových funkcií, bohatý výber doplnkového softvéru a intuitívne používateľské rozhranie.

RT1900ac_3_nowatSynology Router RT1900ac prichádza s vlastným operačným systémom Synology Router Manager (SRM), ktorý ponúka sieťové nástroje na profesionálnej úrovni, avšak v cene spotrebiteľského zariadenia. V prvom rade ponúka garanciu kvality služieb na aplikačnej vrstve (QoS – Quality of Service) a umožňuje tak monitorovať a kontrolovať využitie šírky pásma nie len na úrovni zariadení, ale až na úroveň jednotlivých aplikácií. Je taktiež vyzbrojený rozsiahlou databázou stránok s nevhodným obsahom, takže funkcie Web-filter a Parental Control umožňujú na základe DNS požiadaviek blokovať prístup k tisíckam stránok podľa nastavení. Majiteľ firmy alebo rodič v domácnosti tak môže ľahko nastaviť prístupy a prístupové časy doslova na pár klikov.

Avšak Synology Router RT1900ac nie je iba smerovačom. Vďaka Synology Package Center si môže používateľ stiahnuť množstvo prídavného softvéru a premeniť tak svoj nový smerovač napríklad na VPN server, autentifikačný RADIUS server, DNS server, sťahovanie centrum 24/7 či mediálny server a to rovnako pre domáce ako aj kancelárske prostredie.

SynologyRT1900acProstrediePoužívateľské rozhranie ovládané cez web sa podobá klasickému prostrediu domáceho počítača, čím sa správa sieťového prostredia a bezdrôtových sietí stáva ešte intuitívnejšou. Ak si však netrúfate ani na takéto nastavenie, prichádza Synology s aplikáciou DS router pre Android aj iOS zariadenia, vďaka ktorej môžete sledovať stav vašej siete a meniť jej nastavenia priamo zo smartfónu a nemusíte byť pritom prihlásený ani vo vlastnej sieti.

SynologyRT1900ac2Smerovač je najdôležitejším prvkom v každej modernej sieti, avšak pre bežných používateľov sú jeho správa a nastavenia stále priveľmi komplikované. My sme spojili naše skúsenosti zo sieťového prostredia a tvorby používateľských rozhraní do produktu, ktorý poskytuje príjemný, efektívny a vyspelý spôsob ovládania a nastavení rovnako pre entuziastického domáceho ako aj profesionálneho firemného používateľa,” povedal Derren Luo, CEO spoločnosti Synology Inc.

RT1900ac_1_nowatSynology Router RT1900ac ponúka popri štyroch gigabitových LAN portoch aj tri nastaviteľné antény s veľkým dosahom a podporu najnovšieho bezdrôtového štandardu 802.11ac, čoho výsledkom sú kombinované prenosové rýchlosti až do 1900 Mbit/s. Synology Router RT1900ac je vyzbrojený dvojjadrovým 1,0 GHz procesorom pre ešte lepší výkon aj pri pripojení niekoľkých klientov súčasne.

synology_RT1900acNavyše, port USB 3.0 a šachta na SD (SDXC) pamäťové karty umožňujú pripojiť k smerovaču externé úložné jednotky a zdieľať tak ich obsah s ostatnými používateľmi. Synology Router RT1900ac je tak možné poľahky premeniť na sieťové úložné riešenie (NAS). A pre používateľov, ktorí bývajú v miestach, kde je internetová infraštruktúra nedostatočná, pripravil Synology ešte jedno prekvapenie – podporu 3G/4G USB modemov, vďaka ktorým sa Router RT1900ac premení na plnohodnotný bezdrôtový hotspot.

SynologyRT1900ac3Dostupnosť

Synology Router RT1900ac je dostupný od dnes globálne. Odporúčaná koncová cena pre slovenský trh je 130 Eur bez DPH.

Značky: