Odlišovať sa budú veľkosťou a typom displeja.

Samsung čoskoro predstaví svoje prémiové tablety Galaxy Tab S7 a Tab S7+, ktoré sú navrhnuté ako priama konkurencia pre iPad Pro. O týchto tabletoch kolovalo internetom viacero informácií, portál WinFuture teraz priniesol kompletné špecifikácie.

Z nich vyplýva, že hlavným rozdielom medzi oboma tabletmi bude veľkosť displeja a typ použitého panela. Galaxy Tab S7+ dostane do výbavy 12,4-palcový OLED displej s rozlíšením 2800 × 1752 pixelov. V displeji bude aj snímač odtlačkov prstov. Tradičná verzia, Tab S7, ponúkne 11-palcový LCD displej s rozlíšením 2560 × 1600 pixelov. Snímač odtlačkov prstov bude v tomto prípade na bočnej hrane. Oba displeje ponúknu obnovovaciu frekvenciu až 120 Hz.

Samsung Galaxy Tab S7+

Samsung Galaxy Tab S7+. Zdroj: WinFuture.de

Ignorujúc displeje, hardvérová výbava oboch tabletov bude prakticky identická. Základom oboch modelov bude procesor Snapdragon 865+, 6 GB RAM a 128 GB úložisko v najlacnejšej konfigurácii. K dispozícii bude aj 5G verzia. Tablety tiež ponúknu 13 Mpx hlavný fotoaparát, 5 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 8 Mpx predný senzor.

Lákadlom novej generácie tabletov od Samsungu by mala byť funkcia Wireless DeX, ktorá umožní používať režim DeX bezdrôtovo – nebudete teda potrebovať kábel, aby ste na televíznej obrazovke či monitore zobrazili režim DeX. Podobnú funkciu už dlhšie ponúka aj Huawei. WinFuture spomína aj kapacitu batérií – 10090 mAh pre verziu S7+, resp. 7040 mAh pre štandardný model. Oba tablety by mali podporovať 45 W rýchle nabíjanie, v balení však bude iba 15 W nabíjačka.

Dá sa predpokladať, že Samsung predstaví nové tablety už 5. augusta, spoločne so smartfónmi radu Galaxy Note20.

Samsung Galaxy Tab S7

Samsung Galaxy Tab S7. Zdroj: WinFuture.de

Zdroj: WinFuture

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Tab S6 10.5 LTE: Najlepší Android tablet na trhu (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit