Minimálne v jednom modeli série bol očakávaný Snapdragon 8 Gen 2.

Tablety série Galaxy Tab S patria k tomu najlepšiemu, čo sa dá na poli Android tabletov zadovážiť. Samsung nové modely tabletov síce uvádza v pravidelných intervaloch, avšak medzi nimi je približne 18 mesačný rozostup. Aj preto sa tento rok očakávajú noví zástupcovia série Galaxy Tab S9, ktorí by mali okrem vysokého výkonu dostať aj odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP67.

V prípade výkonu sa však na základe správy z portálu NotebookCheck zdá, že do tabletov série Galaxy Tab  S9 sa nedostane vlajková čipová sada od spoločnosti Qualcomm, ktorá sa tento rok už dostala do série Galaxy S23. Čo sa teda oproti očakávaniam mení?

Galaxy Tab S8 UltraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Galaxy Tab S8 Ultra

Dátum uvedenia nových tabletov spoločnosti Samsung sa očakáva v lete tohto roka, pričom sa hovorí o augustovom termíne. Na základe správy leakera Digital Chat Station sa v tejto chvíli zdá, že Samsung nemá v pláne vybaviť rad Galaxy Tab S9 novým Snapdragonom 8 Gen 2. Namiesto toho by sa mala v nových tabletoch s uhlopriečkami od 11 do 14,6-palca objaviť staršia čipová sada Snapdragon 8+ Gen 1.

Ak sa táto informácia potvrdí, tak aj ju je možné brať celkom pozitívne. Vzhľadom na stále vysoký výkon vlajkovej čipovej sady druhej polovice roka 2022, tabletom Galaxy Tab S9 výkon určite chýbať nebude. Vďaka použitej sade sa však práve ich cena môže dostať na požadovanú úroveň, čo pravdepodobne veľa používateľov ocení viac, ako vysoký výkon, ktorý by bol vo väčšine prípadov “iba do rezervy”.

V každom prípade bude aj čipová sada Snapdragon 8+ Gen 1 pre rodinu tabletov Galaxy Tab S9 znamenať obrovský medzigeneračný výkonnostný skok. Zatiaľ sa však zdá, že očakávaná zmena je pre Samsung pomerne netradičná, keď plánuje vybaviť svoje vlajkové tablety slabším čipsetom, ako svoje vlajkové telefóny série Galaxy S23.

Zdroj: NotebookCheck

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.