Motorola pôsobí v oblasti mobilných komunikácií od roku 1973, a presadila viacero noviniek v oblasti mobilných zariadení. Od prvého hovoru cez mobilný telefón po prvé zariadenie s podporou 5G, Motorola pokračuje v transformácii spôsobu, akým objavujeme, zdieľame a spájame sa.

Práve tento priekopnícky duch inšpiroval Motorolu k presadzovaniu prémiových technológií, najnovších inovácií v oblasti inteligentných telefónov za dostupnejšiu cenu – a teda priblížiť ich dostupnosť spotrebiteľom. Na základe spätnej väzby od spotrebiteľov vytvorila Motorola hlavný princíp dizajnu série, ktorý ponúkol aj viac možností, aby si koncový používateľ mohol vybrať zariadenie s funkciami, ktoré mu vyhovujú.

Od konceptu dizajnu až do vašich rúk sa zrodila séria moto g a spolu s ňou Motorola spôsobila revolúciu v priemysle inteligentných telefónov a vytvorila segment strednej triedy. Motorola sprístupňovala mimoriadne produkty za obyčajnú cenu.

Najinovatívnejšie pokroky v moto g podľa jednotlivých generácií 

  • moto g – v roku 2013 vzniklo prvé zariadenie série, ktoré malo zmeniť mobilný priemysel. Spoločnosť ponúkla prvý moto g so štvorjadrovým procesorom s 1 GB RAM za cenu strednej triedy.
  • moto g2 – v roku 2014 Motorola nadviazala na dynamiku prvého modelu moto g a chcela vyriešiť ešte väčšie množstvo problémov spotrebiteľov. V druhej generácii modelu moto g predstavila výkonný stereo zvuk a väčší 5-palcový displej. Spolu s tým a pochopením toho, že spotrebiteľ potrebuje viac prispôsobený zážitok, ponúkol moto g2 farebné kryty Motorola, aby si používatelia mohli svoje zariadenie prispôsobiť – iniciatíva, ktorá sa vyvinula k dnešným zariadeniam so softvérom My UX od Motorola, ktorý poskytuje príležitosť upravovať vaše zariadenie presne tak, ako sa vám to páči – od intuitívnych giest po tapety a písma.

  • moto g3 – nový dizajn moto g v roku 2015 bol odolný voči vode a bol vybavený fotoaparátom na rýchle snímanie – bol vhodný na vytváranie spomienok na cestách bez ohľadu na počasie alebo prostredie. Obsahoval tiež voliteľnú 2 GB RAM a TurboPower na rýchle nabíjanie, takže ste mali po ruke vždy rýchly prísun energie pre batériu
  • moto g4 – pochopením toho, že zákazníci oceňujú rôzne funkcie v ich smartfónoch, predstavila spoločnosť Motorola v roku 2016 koncept „rodiny“ do segmentu. Po prvýkrát ste si mohli zvoliť svoje obľúbené zariadenie na základe funkcie, na ktorej vám záležalo najviac. Bol to moto g4, ktorý ako prvý priniesol do zariadenia strednej triedy prémiové balenie so snímačom odtlačkov prstov, laserovým zaostrovaním a fotoaparátom PDAF (Phase Detection Auto Focus)

  • moto g5 – v roku 2017 Motorola uviedla na trh moto g5, toto zariadenie získalo úplne nový dizajn s kovovou povrchovou úpravou, vďaka čomu malo prvotriedny vzhľad a dojem, ako aj špičkové softvérové funkcie za dostupnejšiu cenu. Táto generácia tiež predstavila systém duálnych fotoaparátov a systém rýchleho zaostrovania pre vynikajúci obrazový zážitok, ktorý predtým na telefónoch tejto triedy nebol k dispozícii
  • moto g6 – rodina moto g naďalej zapôsobila z hľadiska dizajnu, keď v roku 2018 prišiel moto g6 s 3D sklenenou zadnou časťou – nielenže to vyzeralo nádherne, ale bolo to aj príjemné na dotyk. K tomu pridal moto g6 displej Max Vision pre úplne nový zážitok zo sledovania a vyznačoval sa batériou s kapacitou 3 200 mAh – v tom čase najväčšou v moto g zariadení
  • moto g7 – v roku 2019 bola séria Motorola moto g známa vďaka predstavovaniu najnovších technológií a inovácií. Keď bola uvedená na trh veľmi očakávaná rodina moto g7, predstavili sa až štyri verzie – čo znamenalo najväčšiu rodinu doposiaľ. Medzi kľúčové vlastnosti patril displej Max Vision so zárezom, zoom s vysokým rozlíšením, OIS v hlavnom fotoaparáte a vôbec prvýkrát 27 W nabíjací systém. Toto bol hráč, ktorý skutočne zmenil hru série v rodine moto g7.

  • moto g8 – v rýchlo sa meniacom svete technologických inovácií môže byť ťažké držať krok s najnovšími inováciami, ale spoločnosti Motorola to uľahčuje séria moto g. Práve sprístupnením najnovších technológií Motorola umožňuje komukoľvek vlastniť najnovšie technológie hneď, ako sú k dispozícii – čo je možné vďaka zameraniu sa na najdôležitejšie funkcie, akými sú fotoaparáty a batéria. V roku 2019 teda rodina moto g8 uviedla na trh technológiu 4 Mpix fotoaparátu, vynikajúci zvuk a extra dlhú kapacitu batérie až 5000 mAh. To je to, na čom najviac záleží spotrebiteľom spoločnosti Motorola, a tak to aj dostanú.
  • moto g9 – vstup do roku 2020 si nikto nedokázal predstaviť. To ako sa svet môže zmeniť a ani ako sa začneme spoliehať na naše mobilné zariadenia viac ako kedykoľvek predtým – chceme zostať v spojení, zachytávať, vytvárať a inšpirovať. V roku 2020, keď na trh prišiel moto g9, priniesla táto rodina systém štyroch kamier a až 6 000 mAh batériu – najväčšiu batériu v zariadení Motorola vôbec. Moto g9 poskytoval aj väčší displej, ktorý vylepšuje vaše zážitky zo sledovania, či už streamujete svoje obľúbené predstavenie, organizujete konferenčné hovory alebo sa spájate s blízkymi na diaľku. Motorola predstavila tiež rýchlosť pripojenia 5G a sériu Qualcomm Snapdragon 700 – ďalší prvý priekopnícky produkt, ktorý tento technologický kaliber sprístupnil za dostupnú cenu
  • moto g100 – séria moto g prechádzala od svojho prvého uvedenia na trh a v roku 2021 spoločnosť Motorola predstavila najvýkonnejší moto g vôbec. Moto g100, prvé zariadenie v tejto rodine s mobilnou platformou Qualcomm Snapdragon 8-Series, ktoré je pripravené na 5G a ponúka výkon na úrovni vlajkovej lodi. Zároveň je moto g100 kompatibilný s novou platformou Ready For spoločnosti Motorola, ktorá je navrhnutá tak, aby využila potenciál vášho mobilného telefónu – hranie na vyššej úrovni, vylepšené videohovory a multitasking, aký ste nikdy nezažili.

Vďaka desiatim generáciám série moto g spoločnosť Motorola úspešne spôsobila revolúciu v priemysle smartfónov. Sprístupnenie nových, inovatívnych funkcií a prémiových technológií patrilo k ambicióznym cieľom, ktoré sa však naďalej realizujú pri každom uvedení moto g na trh a ktoré stelesňujú poslanie značky Inteligentnejšie technológie pre všetkých – a vyzerá to tak, že úspešne.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.