Aplikácia NVIDIA Broadcast dostala aktualizáciu na verziu 1.3.

NVIDIA Broadcast je nástroj, ktorý je určený streamerom počítačových hier, avšak jeho prínos oceníte aj v aktuálnej dobe, ktorá je poznačená nárastom práce z domu a množstvom všemožných videohovorov.

Táto aplikácia totiž dokáže pomocou umelej inteligencie tlmiť okolitý hluk, ako je napríklad zvuk klávesov klávesnice alebo ruchy v pozadí, ktoré by mohli negatívne ovplyvniť zážitok z videokonferencie. Aplikácia rovnako umožňuje odstrániť pozadie z vášho obrazu počas videohovoru a nahradiť ho tapetou či záberom z hier.

Vyššie dve spomenuté funkcie sú samé o sebe dôvodom, aby ste inštaláciu nástroja NVIDIA Broadcast zvážili aj v prípade, že sa nehráte počítačové hry. Problémom však môžu byť minimálne hardvérové požiadavky – NVIDIA Broadcast vám bude fungovať iba s grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 2060, Quadro RTX 3000, TITAN RTX alebo lepšou.

V praxi to znamená, že tento nástroj vám nebude fungovať na starom počítači alebo na bežnom kancelárskom notebooku, ktorý má v sebe zabudovanú iba integrovanú grafickú kartu. Za predpokladu, že váš počítač spĺňa požiadavky, inštaláciu tejto aplikácie odporúčame.

NVIDIA BroadcastZdroj: NVIDIA
NVIDIA Broadcast nastavenia

Verzia 1.3 prináša podporu profesionálnych fotoaparátov a kamier a lepšiu optimalizáciu

NVIDIA Broadcast prináša vo verzii 1.3 viacero vylepšení. NVIDIA zoptimalizovala odstraňovanie okolitého hluku v prípade, že máte vyšší hlas alebo hovoríte hlasnejšie a zoptimalizovala využitie videopamäte grafickej karty, ktorá je v špecifických situáciách znížená o viac ako 40 %.

Rovnako pribudla podpora profesionálnych kamier, fotoaparátov, virtuálnych kamier a ďalších zariadení – Canon EOS Webcam Utility, Nikon Webcam Utility, Sony Webcam Utility a OBS Virtual Camera.

Dodajme, že aplikácia je kompatibilná s množstvom videokonferenčných riešení a ďalších aplikácií, ako sú OBS Studio, Streamlabs, XSplit Broadcaster, Twitch Studio, HuYa, DouYu, Bilibili, Discord, TeamSpeak, Skype, Zoom, Webex, Microsoft Teams, Slack, Google Meet, Bluejeans.

Aplikáciu NVIDIA Broadcast si môžete stiahnuť z oficiálneho webu, TU.

Zdroj: NVIDIA

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit