Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenská taxi aplikácia HOPIN expanduje do ukrajinského mesta Kyjev.

Kyjevčania už niekoľko dní úspešne využívajú na prepravu v rámci mesta práve slovenskú taxi aplikáciu HOPIN. Majitelia HOPINu pripravujú okrem Kyjeva rozšírenie služieb HOPINu aj do ďalších väčších miest na Ukrajine.

„Dlhšie obdobie sme analyzovali atraktivitu jednotlivých trhov v okolitých krajinách a ukrajinský trh sme vyhodnotili ako najperspektívnejší. Ak porovnáme  napríklad Bukurešť, kde sú obyvatelia zvyknutí využívať rôzne taxi  aplikácie, Kyjev nie je v tejto oblasti až tak vyspelý. Taxi služby tu primárne fungujú cez telefonický kontakt, prípadne cez SMS. A to napriek pomerne saturovanému trhu smartfónov, najmä čo sa Kyjeva týka. Toto nás presvedčilo, že má zmysel investovať na Ukrajine“ hovorí Martin Winkler z HOPINu.

Aplikácia HOPIN patrí už dlhodobo medzi najúspešnejšie taxi aplikácie na Slovensku. Denne zrealizuje HOPIN takmer 2800 objednávok. Rovnako úspešne chce pôsobiť aj na Ukrajine. Okrem Kyjeva uvažujú majitelia HOPINu o rozšírení svojich služieb do ďalších štyroch veľkých miest na Ukrajine.

„V centre našej pozornosti sú samozrejme aj ďalšie mestá na Ukrajine a netajíme sa ani ambíciou vstúpiť na nové trhy v rámci Európy. Aktuálne sa však sústreďujeme na Kyjev. Prvé dni od spustenia aplikácie považujeme za veľmi úspešné. Dokonca prekonali naše obchodné očakávania. Veríme, že tak ako Slováci, aj Ukrajinci si HOPIN obľúbia. Spolu s HOPINom im prinášame pohodlné, jednoduché a predovšetkým cenovo výhodné cestovanie taxikom v ich meste,“ dodáva Martin Winkler.

Okrem viacerých miest Slovenska a Českej republiky je Ukrajina ďalším trhom, kde HOPIN poskytuje svoje služby. Spoločnosť HOPIN sa netají tým, že do konca leta chystá ďalšiu expanziu do jedného z hlavných európskych miest.

Značky: