Zmeny začnú platiť od 31. januára 2023.

Operátor Tesco mobile oznámil niekoľko zmien, ktoré začnú platiť od konca januára 2023. Prvou novinkou je sprístupnenie 5G siete O2, ktorú budú môcť využívať používatelia Tesco mobile s programom Trio. 5G sieť je aktuálne dostupná pre 36,3 % populácie Slovenska, pričom v roku 2023 sa bude ďalej rozširovať.

Pre prístup do 5G siete potrebujete byť v pokrytí 5G, používať zariadenie podporujúce 5G sieť a mať kompatibilnú SIM kartu. Všetky predávané SIM karty Tesco mobile sú 5G kompatibilné a v prípade záujmu o 5G telefón alebo bezplatnú výmenu staršej SIM za novšiu SIM kartu kompatibilnú s 5G môžete navštíviť ktorýkoľvek hypermarket Tesco.

Pokiaľ používate starší program Bodka alebo kartu na dobíjanie kreditu a chcete využívať 5G sieť, môžete požiadať o bezplatnú zmenu programu na Trio a to zavolaním na zákaznícku linku alebo návštevou hypermarketu Tesco.

Nové ceny si môžete znížiť kartou Clubcard

Zmena programu na Trio dáva zmysel aj v súvislosti s vyššími cenami, ktoré začnú platiť od 31. januára 2023. Nové ceny si budete môcť znížiť o 20 %, pokiaľ používate program Trio a zaregistrujete si kartu Clubcard.

Tesco mobile si bude po novom účtovať 15 centov za minútu hovoru a SMS a 1,50 eur za denný balíček so 400 MB dát. V kombinácii s Clubcard zľavou budú ceny 12 centov za minútu hovoru a SMS, resp. 1,20 eur za denný balíček dát. Pripomeňme, že staré ceny, ktoré platia do konca januára 2023, sú 9 centov za minútu a SMS a 90 centov za 300 MB denný balíček.

Naďalej platí, že v programe Trio získate trojnásobný kredit, ktorý je rozdelený do dvoch častí. Štandardný kredit je v sume, ktorú ste si nabili a má platnosť 12 mesiacov. Bonusový kredit vo výške dvojnásobku nabitého kreditu má platnosť 30 dní. Vďaka tomu je možné znížiť ceny volaní a SMS až na tretinu, pokiaľ využijete celý bonusový kredit.

Vyššie ceny budú aj v prípade mesačných dátových balíčkov:

  • 500 MB (+ 1 000 MB dátový bonus s Clubcard) za 4 eur mesačne
  • 1 500 MB (+ 3 000 MB dátový bonus s Clubcard) za 8 eur mesačne
  • 5 000 MB (+ 10 000 MB dátový bonus s Clubcard) za 12 eur mesačne

Zdroj: Tesco mobile

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit