Pokračujeme v letnom teste fotoaparátov a predstavujeme úplnú novinku na našom trhu – fotoaparát  FujiFilm FinePix X-A2.

11

Pozrite si tiež:

Test fotoaparátov: Canon PowerShot SX60 HS

Vyberte si dobrého fotospoločníka na leto: Canon PowerShot G7 X

VIDEO touchIT: Test fotoaparátov – Panasonic DMC-TZ70 a boje na Hrone

Testovali sme fotoaparát Sony Cyber-shot HX90 na Gibraltare a v Alhambre

Je to model zo série X, čo je u Fuji niečo ako synonymum kvality fotografií. Snímač má rozlíšenie 16,3 Mpx a ide o APS-C rozmer snímača (23,6 × 15,6 mm). Je to bez-zrkadlovka s vymeniteľnými objektívmi. Má o 175° vyklápací displej, čo je výhodné na realizáciu selfie fotografií alebo fotiek zo spodnej pozície.

Nové objektívy sú vytvorené aj z dôvodu realizácie makro záberov zo vzdialenosti asi 7 cm od objektívu. Stačí sa len priblížiť na túto vzdialenosť, fotoaparát sám prepne do režimu macro a môžete fotografovať. Páčilo sa nám automatické zaostrovanie na oko fotenej osoby a veľmi dobrý autofokus pri funkcii makro. Zaostrenie na oko má význam hlavne pri selfie fotkách, zvoliť si pritom môžete aj prioritu pravého alebo ľavého oka. Batéria vydrží až na 410 záberov. FinePix X-A2 je výhodný aj pri fotografovaní krajiny a poradí si aj s nízkou úrovňou svetla. Výklopný displej v tomto prípade pomôže aj pri fotografovaní z nadhľadu.

Na test sme mali v tomto prípade dva objektívy – 16-50 mm a 50-250 mm.

Pozrite si príklady fotografií:

Množstvo filtrov v tomto fotoaparáte vás prekvapí, nám sa páčil pri nakrúcaní videa filter Classic Chrome s bohatými farbami. Všetky ovládacie tlačidlá sú na pravej strane fotoaparátu a zjednodušujú ovládanie prístroja.

Funkcia bezdrôtového prenosu fotografií do smartfónu funguje tak, že môžete označiť až 30 fotiek a poslať ich do telefónu. Môžete tak urobiť v pôvodnej veľkosti alebo s komprimáciou. Fotky uložené vo fotoaparáte sa dajú prezrieť na smartfóne a vyberiete si presne tie, ktoré chcete preniesť. Pomocou bezplatnej aplikácie môžete poslať fotky aj do smartfónov svojich priateľov.

Cena: od 499 EUR

Zapožičal: Fujifilm Slovakia

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.