Mestá a obce pristupujú k testovaniu po svojom.

Stále môžete využiť stránku Národného centra zdravotníckych informácií, kde sa dozviete o odberných miestach pre celé Slovensko. V čase, kedy sú potreby na väčší počet testovacích miest, máte možnosť skontrolovať aj na doplnkových miestach, ako napríklad Facebooku alebo webovej stránke vášho mesta. Príkladom môže byť Pezinok.

Viac k téme objednania na antigénové testovanie sa dozviete v tomto článku.

Na testovanie v Bratislave sa dá využiť stránka covid.bratislava.sk/#/register (aplikácia Rýchlejšie.sk), na ktorej si vyberiete pre vás optimálne miesto. Dostupná pre Pezinok aj Skalicu. Mení sa v čase a preto je vhodné ju sledovať. Je to dynamická stránka, na ktorej sú aktualizované odberové miesta. Nájdete tu miesta, ktoré sú trvalo zriadené a môžete sa ich k nim otestovať.

Treba si pozrieť, ktoré fungujú na základe objednávky (predbežnej rezervácie) a na ktoré sa registrovať nie je nutné, stačí tam len prísť. Odporúčame ju nielen v čase víkendového testovania ale aj počas bežných dní. Informácie obsahujú adresu, otváracie hodiny aj to, či je miesto dostupné aj bez objednania.

Prečítajte si aj:

Aktualizované: Pezinok testoval bez radov a vydával elektronické certifikáty. Ako zareagujú ostatné mestá?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.