Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Milovníci vesmíru a odborníci na vesmírny výskum môžu spolupracovať a komunikovať v špeciálnych komunitách pre vesmírne misie.

Technológie nám umožňujú prístup k veciam, ktoré by inak boli príliš nákladné a prinášajú nám ich blízko doslova na jedno kliknutie. Spaceport Odyssey je online vzdelávacia aplikácia, ktorá sprostredkováva prístup k neuveriteľnému množstvu informácií o vesmíre a jeho výskume. Odborníci potom prostredníctvom skupín Viber Communities pozývajú ďalších vesmírnych nadšencov k exkluzívnym diskusiám o vesmírnych misiách budúcnosti.

Aplikáciu Spaceport Odyssey pre iOS vytvoril tím vzdelávacieho programu Space Challenges s podporou nadácie Amerika pre Bulharsko, čím dali vzniknúť najväčšej vzdelávacej platforme v Európe. Aplikácia je letenku do vesmíru umiestnená priamo vo vašom mobile, ktorá vám zábavnou formou sprostredkuje všetky informácie o vesmíre od odborníkov z popredných univerzít, vesmírnych organizácií a spoločností.

Milovníci vesmíru sa môžu ponoriť do interaktívneho prostredia, kde nájdu stovky hodín videí, ktoré ponúkajú dve možnosti vzdelávania: Misia, ktorá používateľa postupne sprevádza príbehmi šiestich unikátnych postáv a Mind Map s prístupom k vybraným vesmírnym témam.

Zvládnutie jednotlivých misií umožňuje používateľom rozširovať ich vesmírne kolónie a získavať medaily. Môžu tiež súťažiť s ostatnými užívateľmi a zapojiť sa do diskusií v exkluzívnych komunitách Viber Communities, ktoré sú rozdelené podľa jednotlivých misií. Viber Communities umožňujú hlbšie konverzácie o vesmíre, biológii, výskume, robotike, aplikáciách a vesmírnom inžinierstve. Vesmírni nadšenci sa tu tiež môžu stretnúť a komunikovať s poprednými odborníkmi v jednotlivých oblastiach.

Spolupráca vzdelávacieho programu Space Challenges a jednej z popredných komunikačných platforiem na svete – Viber, prináša vesmír bližšie k jeho obdivovateľom. V prípade, že vás vesmír zaujíma a chcete sa do neho pozrieť, stiahnite si na Viberi unikátny balík samolepiek Spaceport Odyssey, ktorý vám sprostredkuje tiež prístup do chat bota Space Challenges. Ten zábavnou formou a zadarmo predstavuje, čo vás čaká v aplikácii Spaceport Odyssey.

Space Challenges je vzdelávací program, ktorý ponúka prístup do oblasti vesmírneho výskumu, technológií a inovácií. Tím Space Challenges, spoločne s nadáciou Amerika pre Bulharsko vytvorili najväčšiu online platformu pre vesmírne vzdelávanie v Európe, umožňujúce jednoduchý prístup k tomu, čo dnes vieme o vesmíre.

Značky: