Aplikácia Dynamická téma je užitočný pomocník.

Pokiaľ ste si zvykli na nové pozadie obrazovky, ktoré vám môžu každý deň automaticky nastaviť mnohé dnešné smartfóny a tablety a hľadáte podobnú funkcionalitu aj v nastaveniach systému Windows 10, pravdepodobne vás ponuka operačného systému sklame. Windows 10 síce pravidelne mení obrázok uzamknutej obrazovky, avšak pozadie vám automaticky nezmení.

Čiastočným riešením je stiahnutie motívov z Microsoft Obchodu, avšak ani to nie je to pravé orechové. Motívy totiž obvykle ponúkajú tucet obrázkov a tie sa v priebehu dvoch týždňov všetky vystriedajú a ďalej sa nedopĺňajú o nové.

Našťastie sa v Microsoft Obchode nachádza aj pomerne nenápadná aplikácia s názvom Dynamická téma. A tá robí presne to, čo chceme – každý deň vám automaticky zmení obrázok pozadia a prípadne aj uzamknutej obrazovky, ak si to nastavíte. Aplikácia je v podstate iba obrazovkou s nastaveniami, avšak funguje spoľahlivo.

Nastavenie pozadia a obrazovky uzamknutia

Po spustení si môžete vybrať nastavenie pozadia (Background) a uzamknutej obrazovky (Lock Screen). Ponuka nastavení je v oboch prípadoch rovnaká a okrem možností System settings (používajú sa nastavenia systému Windows 10) a Photo (vami vybraná fotografia), dávame do pozornosti najmä možnosť Bing a Windows Spotlight.

Pri nastavení Bing sa každý deň automaticky nastaví denný obrázok z vyhľadávača Bing ako pozadie alebo uzamknutá obrazovka – v závislosti od vášho nastavenia. Pri nastavení Windows Spotlight sa použije ako pozadie denný obrázok z rovnomennej funkcie, ktorá je vo Windows 10 zabudovaná práve kvôli automatickej zmene uzamknutej obrazovky.

U nás v redakcii sme si zvolili nastavenie Background – Bing a Lock Screen – Windows Spotlight. Pokojne si však prispôsobte nastavenia, ako vám to vyhovuje. A pokiaľ nechcete, aby sa obrázky automaticky menili, môžete zvoliť voľbu One Bing image, resp. One Windows Spotlight image.

Aplikáciu Dynamická téma si môžete stiahnuť z Microsoft Obchodu.

Prečítajte si aj:

Chcete bezplatne inovovať na Windows 10? Máte poslednú šancu

 

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit