Najkrajšie sviatky v roku sú doslova predo dvermi.

Tento rok sa nakupovanie vianočných darčekov ešte viac presunulo do online priestoru. Pokiaľ hľadáte inšpirácie na technologické darčeky, ktorými by ste potešili svojich blízkych, práve pre vás je určený náš vianočný špeciál. Každý týždeň prinesieme novú časť s inšpiratívnymi tipmi, ktoré môžu potešiť vás aj vašich blízkych.

Náš výber darčekov pomôže zorientovať sa v ponuke inteligentných hodiniek, slúchadiel, smartfónov alebo napríklad aj notebookov. Pre lepšiu orientáciu, sme výber rozdelili do viacerých cenových kategórií.

Darčeky do 100 eur

JBL GO3 – Zoberte a choďte

Reproduktor JBL Go 3 sa vyznačuje výrazným štýlom a zvukom JBL Pro Sound. Vďaka novému dizajnu, farebným materiálom a výrazným detailom zaujme kdekoľvek si zoberiete. Vaše melódie vás nadvihnú pomocou zvuku JBL Pro Sound, je odolný voči vode a prachu podľa IP67, takže môžete neustále počúvať v daždi alebo počas slnečného dňa a vďaka integrovanému pútku, si ho môžete vziať kamkoľvek. Reproduktor Go3 prichádza v úplne nových odtieňoch a farebných kombináciách inšpirovaných súčasnou módou ulice. JBL Go3 vyzerá tak živo, ako živo aj znie.

– Originálny zvuk JBL Pro Sound
– Odvážny štýl a ultra-prenosný dizajn
– Odolnosť voči vode a prachu podľa IP67
– Bezdrôtové Bluetooth streamovanie
– 5 hodín prehrávania
– Žiarivé farebné možnosti

Cena: 39, 90 eur (jbl.sk)

JBL GO 3

Zdroj: JBL

Darčeky do 200 eur

Harman/Kardon Citation Oasis

Zvuk, ktorý k vám hovorí. Harman Kardon Citation Oasis prináša bohatý zvuk do každej miestnosti. Vlastné budíky a nočné Wi-Fi prepínače sú ideálne pre spálne, zatiaľ čo bezdrôtové nabíjanie telefónu a DAB/DAB+ rádio sú ideálne na použitie v kuchyni. Spárujte sa s ostatnými reproduktormi Citation a vytvorte si dokonalý zážitok z domáceho zvuku a získajte prístup k viac ako 300 službám streamovania hudby prostredníctvom Chromecast built-in a AirPlay. Navyše pohodlné ovládanie hlasom pomocou Google Assistant je dokonalým doplnkom každej modernej domácnosti.

Cena: 199 eur (edsi.sk)

HarmanKardon Citation Oasis

HarmanKardon Citation Oasis, Zdroj: EDSI.sk

Darčeky do 500 eur

Čistička vzduchu Roger

Čistička vzduchu Roger je určená pre stredné a väčšie priestory, až do veľkosti 74 m2. Vzduch v takejto miestnosti dokáže prefiltrovať trikrát za hodinu, záleží to na miere znečistenia. Samotný dizajn je volený tak, aby sa toto zariadenie nemuselo skrývať. My v kancelárii ho tiež vystavujeme na obdiv.

Kvalitu ovzdušia meria dvoma vstavanými senzormi, ktoré sú umiestnené v hornej časti. Okrem prachových častíc monitoruje aj škodlivé plyny. Roger ich okamžite rozpozná a jeho LED podsvietenie sa z modrej zrazu zmení na červené. Kvalitu ovzdušia totiž prehľadne signalizuje svetelný pásik vstavaný v prednej časti (modrá – čistý vzduch, oranžová – mierne znečistený vzduch, červená – kriticky znečistený vzduch). Pri čistení vzduchu prechádza vzduch z prednej strany a vychádza hornou stranou. Výhodou je aj ukryté držadlo v hornej časti, čiže Roger sa dá pohodlne prenášať. Hneď po zapnutí vyžaduje asi 10 minút na uvedenie do úplne prevádzkového stavu.

Viac o čističke a jej fungovaní sa dozviete v článku na tomto odkaze.

Cena: 399 eur (StadlerForm)

Čistička vzduchu Roger

Čistička vzduchu Roger

Darčeky do 1000 eur

Xiaomi Mi 10T

Je výborný telefón a podarený kúsok, na ktorom sa presvedčíte, že vlajková loď nemusí stáť vyše 1000 eur. Ide svojou cestou, ak si odmyslíme, že nemá vodoodolnosť, tak telefónu nie je čo reálne vytknúť. Áno, možno nemá 30-násobné priblíženie, ktorého kvalita a užitočnosť nebude úplne pre každého. Aj tak môžete získať plne vybavený telefón so super možnosťami za podstatne nižšiu cenu. Celú recenziu si môžete prečítať na tomto odkaze.

Cena: 599 eur za 8 / 256 GB verziu

Garmin fēnix 6X Pro Solar

Multifunkčné športové hodinky od Garminu sú dobrým spoločníkom. Dokážu aj veľmi presne sledovať jednotlivé fázy spánku a poskytovať podrobnú a  hlavne presnú analýzu spánku. Konkurencia sa môže iba pozerať a učiť. Počas dňa hodinky ponúkajú plnú smart funkcionalitu, takže nezmeškáte žiadnu udalosť. Všetko funguje k maximálnej spokojnosti.

Samostatnou kapitolou je prepracovaná aplikácia Garmin Connect, ktorej veľmi dobre sekundujú aj ostatné aplikácie od Garminu na správu hodiniek a aj na plánovanie aktivít. Hodinky fēnix 6X Pro Solar sú najvyšším modelom novej generácie radu fēnix a momentálne sa radia k tomu najlepšiemu v oblasti multifunkčných športových hodiniek v pomere ceny a výkonu, teda ak nepočítame drahší prémiový modelový rad Garmin MARQ. Pri ňom už ale trochu „pokrivkáva“ cena. Funkčná výbava fēnix 6X Pro Solar je na veľmi vysokej úrovni, je doplnená krajším dizajnom, väčším displejom, novým používateľským prostredím a podporou solárneho nabíjania. Celú recenziu si môžete prečítať na tomto odkaze.

Cena: 899 eur (garmin.sk)

Darčeky nad 1000 eur

Samsung Galaxy Note20 Ultra (Samsung Galaxy Note20)

Note20 má plastovú zadnú časť, ktorá však pôsobí kovovo. Note20 Ultra má zadnú časť z kombinácie kov a sklo. Note20 má uhlopriečku displeja 6,7 palca, Note20 Ultra má 6,9-palcový displej. Rozlíšenie displeja je v prípade Note20 FullHD+ (1080 × 2400 pixelov) s pomerom strán 20:9 a je to plochý displej s ochranou Corning Gorilla Glass 5. Batéria je u Note20 4300 mAh.

V prípade Note20 Ultra je rozlíšenie WQHD+ (1440 × 3088 pixelov) a je to displej so zakrivenými rohmi. Podstatná je ochrana displeja, použitý je tu premiérovo Corning Gorilla Glass Victus, čo je úplná novinka a displej by mal byť viac chránený voči poškriabaniu a aj odtlačkom. Nad displejom je v oboch prípadoch ešte ochranná plastová fólia. Kapacita batérie je u Note20 Ultra 4500 mAh. Veľké porovnanie oboch modelov nájdete v článku na tomto odkaze.

Cena 

Takto sa v prípade fotoaparátov odlišuje Note20 od Note20 Ultra

Takto sa v prípade fotoaparátov odlišuje Note20 od Note20 Ultra

Luxusný darček

Bowers & Wilkins Signature 702 a 705

Bowers & Wilkins koncom júna predstavili dve verzie prémiových reproduktorov Signature, obe zo série 700. Ide o stojanové reproduktory 705 Signature a reproduktory umiestnené na polahe 702 Signature.

Nové modely 705 Signature a 702 Signature vychádzajú z rovnakej filozofie, na ktorej boli postavené predchádzajúce modely od tejto firmy. Dodať na trh to najlepšie pre skutočného znalca dobrej hudby. Novinky sú však poctivo inovované a predstavujú vrchol súčasných dizajnérskych a výrobných procesov v spoločnosti Bowers & Wilkins. Zvýšenému akustickému výkonu je venovaná vylepšená konštrukcia a rovnako luxusne je vypracovaný aj povrch skrinky reproduktorov. Celú reportáž nájdete v článku na tomto odkaze.

Cena

Vianočnú poradňu vám prináša:

Kompletný seriál s tipmi na vianočné darčeky nájdete tu.

Titulný obrázok: 123rf

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.