Xiaomi 14 Ultra má prísť aj v lákavej titánovej verzii po vzore konkurenčných vlajkových lodí.

O prémiovom smartfóne s označením Xiaomi 14 Ultra sa v poslednej dobe rozpráva často. Dôvodom je blížiace sa predstavenie modelov vlajkovej série, ktoré sa uskutoční v rámci konferencie Mobile World Congress v španielskej Barcelone už 25. februára. Xiaomi na túto udalosť už pozvalo fanúšikov aj prostredníctvom oficiálneho plagátu, ktorý údajne poukazuje práve aj na model s prívlastkom Ultra.

Najlepšie vybavený smartfón série pritom neprichádza na globálny trh pravidelne. Prvý model série, teda Mi 10 Ultra sa v Európe nepredával, Mi 11 Ultra už však disponoval aj globálnou verziou. Xiaomi pritom využívalo systém dvoch generácií, teda Xiaomi 12S Ultra do Európy neprišiel, Xiaomi 13 Ultra zasa áno. Minuloročná generácia však bola obmedzená len na konkrétne trhy a na Slovensku ho oficiálnou cestou nebolo možné kúpiť. Tento rok by to však malo byť inak.

Xiaomi 14 Ultra do Európy príde, potvrdzujú oficiálne zdroje

Už oficiálna pozvánka na predstavenie odkazovala na globálne predstavenie modelu Xiaomi 14 Ultra počas konferencie MWC 2024. Teraz však oficiálne zdroje z Nemecka a Holandska prichádzajú s kupónmi, ktoré budú môcť záujemcovia využiť pri kúpe niektorého zo zariadení série. Kupóny sú pritom dostupné pre modely Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Ultra. O zariadení s prívlastkom Pro sa však nerozpráva a pôvodné úniky o tom, že Xiaomi 14 Pro nebude uvedený na globálnom trhu, sa teda potvrdzujú.

Xiaomi 14 Ultra však má potešiť nielen prémiovým výkonom a fotoaparátmi Leica, no výrobca sa mal sústrediť aj na prémiovú konštrukciu. Podľa posledných únikov sa na trhu objaví aj verzia s titánovým rámčekom po vzore série iPhone 15 či Samsung Galaxy S24. Konkurenčné spoločnosti už začali takéto súčasti konštrukcie predávať a zdá sa, že u fanúšikov získali veľký úspech. Xiaomi tak má taktiež testovať titánovú konštrukciu.

Xiaomi 14 UltraZdroj: xiaomiadictos.com
Xiaomi 14 Ultra

Podľa aktuálne známych informácií však nemajú všetky verzie modelu disponovať titánovým rámčekom. Keďže Xiaomi ide len testovať, ako sa táto verzia na trhu uchytí, tak len jedna farebná verzia má ponúknuť aj titánový rámček.

V ponuke má byť podľa všetkého aj pamäťová konfigurácia s 1 TB interného úložiska. 24 GB RAM však Xiaomi zatiaľ vo svojej vlajkovej sérii nevyužije a najvyššou pamäťovou konfiguráciou teda bude 16 GB + 1 TB. Model Xiaomi 14 Ultra bude v ponuke v troch pamäťových konfiguráciách, zatiaľ však nie je známe, na ktoré trhy príde v akej verzii. Očakáva sa, že tento model uvidíme aj na Slovensku, no nie je pravdepodobné, že sa u nás objavia všetky tri verzie.

O predstavení série Xiaomi 14 vás však budeme priebežne informovať a prinášať vám aktuálne informácie či už pred predstavením modelov alebo aj počas neho.

Zdroj: androidauthority.com, notebookcheck.net (1, 2), 9to5google.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.