Informáciu priniesli v správe svojim klientom analytici z uznávanej spoločnosti Cowen and Company, ktorá sa už takmer 100 rokov venuje investičnému poradenstvu. 

Kým iPhone 7 prešiel len malým množstvom vylepšení oproti svojmu predchodcovi, tento september sa zrejme dočkáme zásadnejších zmien. Všeobecné očakávania sú vysoké najmä z dôvodu, že Apple tento rok oslávi desiate výročie od predstavenia svojho prvého iPhonu, ktorý navždy zmenil spôsob, akým všetci používame mobilný telefón. iPhone 8, respektíve možno iPhone 10 (niektorí predpokladajú preskočenie osmičky a deviatky v označení), nás má ohúriť v mnohých smeroch a okrem atraktívnejšieho dizajnu sa môžme tešiť aj na exkluzívne nové funkcie. Jednou z nich má byť laserový senzor, ktorý dokáže rozoznať ako tvár, tak i gestá svojho majiteľa.

„Medzi dalšie funkcie bude patriť rozpoznanie tváre a gest prostredníctvom laserového senzora a infračerveného senzora, ktoré budú umiestnené v blízkosti prednej „selfie“ kamery“, uvádza vo svojej prognóze Timothy Acuri z Cowen and Company. Opiera sa pritom o nemenované zdroje z dodávateľského reťazca. Jeho slová dávajú zmysel, keďže Apple ešte v roku 2013 kúpilo firmu Primesense, zameranú na výrobu infračervených senzorov a podobná funkcionalita by mohla hrať významnú úlohu pri využiteľnosti nového iPhonu s tzv. rozšírenou realitou. V nej vidí sám výkonný riaditeľ Applu, Tim Cook, obrovský potenciál a už neraz sa vyjadril, že rozšírená realita s prehľadom prevalcuje virtuálnu realitu. S určitosťou môžeme konštatovať, že Apple sa ju pokúsi integrovať do svojich budúcich iPhonov, otázne je len to, či a akou formou to bude už tento rok.

Okrem tejto novinky Acuri so svojim tímom predpokladajú v septembri 2017 predstavenie až troch modelov. K 4,7 a 5,5 palcovému modelu má pribudnúť aj prémiový 5,8 palcový. Ten údajne dostane špičkový OLED displej, ktorý by mal byť po krajoch zaoblený a integrovaný s funkciou Touch ID po celej jeho aktívnej ploche. Okrem toho vraj bude zobrazovať hodnovernejšiu čiernu farbu a bude tiež úspornejší z hľadiska energetickej náročnosti.

Zdroj: Business Insider

 

 

Značky: