Beta verzia prichádza takmer po roku od vydania poslednej tzv. 10.00 final.

Tento správca súborov má dlhú tradíciu a mnohí ho považujú za synonymum k slovu správca súborov. My vidíme jeho pozíciu, ako doplnok k Prieskumníkovi či naopak. Jeho možnosti sú neustále rozširované a vývoj pokračuje naďalej, čo znamená kompatibilitu s Windows 10 a 11. Používatelia starších systémov však nemusia mať obavy, 32-bitový Total Commander beží ešte na staručkých Windows 95.

Zmeny a novinky môžeme považovať za viac-menej menšie či skôr ide o opravy alebo úpravy doterajších funkcií. Podľa zoznamu zmien je tu niekoľko vylepšení pri kopírovaní súborov alebo synchronizácii, tiež aj kozmetické zmeny tmavej témy ako aj definovanie veľkosti väčších náhľadov než doteraz. Zaujímavejšie však bude možnosť použiť Ctrl a koliesko myši pri úprave mierky zobrazovaných náhľadov v integrovanom prehliadači obrázkov.

Množstvo vylepšení dostal vstavaný prehrávač súborov, rozšírenú podporu ID3 Tagov, najmä v oblasti zobrazovaných údajov alebo načítania cover.jpg, ktorý býva priložený k hudobným súborom. Stretnúť sa s ním môžete napríklad pri audio knihách alebo ripovaných albumoch. Rovnako sa rozšíril aj nástroj na hromadné premenovávanie súborov.

Vylepšenia samé o sebe sú tak detailné, že na ne neprídete, ak danú funkciu nepoužívate. Autor však ukazuje, že sa o program neustále stará a neváha ísť s funkciami do hĺbky. Analógiou by sme sa dostali k porovnaniu s audio prehrávačom Winamp. Ten si môžete stiahnuť z tejto stránky vo forme nezávislého projektu s názvom Wacup, ktorý je aktuálne vyvíjaný. Nie je to oficiálny Winamp, skôr ide fanúšikovský projekt.

Zdroj: Ghisler.com

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.