Väčšina z nás chce len obyčajnú webkameru na občasné videohovory s rodinou a priateľmi. Pre náročnejších má Logitech v ponuke 4K Pro Webcam.

Túto webkameru nájdete pod dvoma názvami – BRIO, alebo 4K Pro Webcam. Logitech začína dávať svojim produktom názvy, z ktorých rýchlo pochopíte o aký produkt sa jedná a čo dokáže.

Webkamera má 13 Mpix senzor, vďaka ktorému zvláda 4K video. Momentálne nie je k dispozícií mnoho aplikácií na streamovanie 4K videa, ale ich počet bude do budúcna narastať a táto kamera dobre poslúži ešte niekoľko rokov.

Nie je to však len obyčajná webkamera. Obsahuje infračervený senzor a je certifikovaná pre Windows Hello, populárnu funkciu vo Windows 10. Okrem toho obsahuje funkcie Logitech Rightlight 3 a HDR, vďaka ktorým by mal byť obraz citeľne lepší ako v prípade konkurenčných produktov. Kamera zvláda vysielať v 4K rozlíšení a 30 fps, 1080p a 60 fps, alebo 720p a 90 fps. Budete ju musieť pripojiť cez USB 3.0, aby ste dosiahli 4K rozlíšenie. Vďaka veľkosti senzoru si môžete nastaviť zorné pole 65 – 90 stupňov, a kamera tiež zvládne pri 1080p rozlíšení 5x zoom bez upscalovania obrazu.

Pre koho je však táto webkamera určená? Primárne pre YouTuberov, ktorí chcú špičkovú kvalitu obrazu. Zákazníkov si nájde aj v sfére firemných konferenčných hovorov, keďže dokáže rozostriť alebo úplne odstrániť z obrazu pozadie, takže neuniknú žiadne citlivé informácie. Samozrejme, kameru si môže zakúpiť každý, kto má záujem a chce super kvalitu obrazu s pokročilými funkciami a Windows Hello. V Amerike sa predáva za 199 dolárov, na našej strane oceánu za 239 EUR.

Zdroj: Tom’s Hardware