Oficiálny dizajn telefónu je odhalený takmer mesiac pred jeho uvedením na trh.

Nothing phone (1)Zdroj: GSMArena
Nothing phone (1)

Aktualizované 16.6.2022:

Netrvalo to ani deň, a pripravovaný Nothing phone (1) si môžeme pozrieť aj vo videu. Ako sa očakávalo, najvýraznejším dizajnovým prvkom, okrem priehľadnej zadnej steny, je aj jej efektné podsvietenie. Viac sa už dozviete z videí nižšie:

Pôvodný článok 15.6.2022:

Pred pár dňami sa mohlo zdať, že nová spoločnosť Carla Peia (ex-OnePlus) nám dizajn svojho prvého telefónu bude odkrývať postupne. Teraz to však vyzerá tak, že sme sa mýlili. Spoločnosť Nothing tento telefón ukázala v celej jeho krase, čím odkryla jeho jedinečný dizajn.

Vďaka príspevku spoločnosti sa už teraz môžeme pozrieť na priehľadnú zadnú stenu telefónu Nothing phone (1), ktorého priehľadný dizajn nám v konečnom dôsledku odkrýva iba cievku bezdrôtového nabíjania. Aj keď dizajn je skutočne „iný„, chceli sme vidieť o niečo viac hardvéru.

Všetko ostatné je ukryté v telefóne pod krytom, čo je celkom logické. Citlivé komponenty sú tak podstatne lepšie chránené, ako keby boli priamo pod priehľadným zadným krytom telefónu.

Nothing phone (1)Zdroj: GSMArena
Nothing phone (1)

V ľavom hornom rohu môžeme vidieť dva fotoaparáty a v spodnej časti logo Nothing. Najzaujímavejším dizajnovým prvkom by však mohli byť svietiace prúžky. Tie sme mohli vidieť už a v skorších prezentáciách spoločnosti, ktoré súviseli s telefónom Nothing Phone (1) (titulný obrázok).

Dizajn telefónu Nothing phone (1), ktorý je vyrobený zo starostlivo vybraných materiálov, je prezentovaný so slovami „Navrhnutý so zámerom. Plný tepla. A radosti„. Okrem toho sa zdá, že rámik telefónu je plochý, čím by mohol čiastočne pripomínať dizajn aktuálnych iPhonov. Na ľavej strane sa nachádzajú tlačidlá na ovládanie hlasitosti a na pravej tlačidlo napájania. 

Nothing phone (1)Zdroj: GSMArena
Nothing phone (1)

Telefón by mal mať cenu na úrovni 500 eur, k čomu zodpovedá aj ďalšia výbava. Očakáva sa, že by nemala chýbať čipová sada Snapdragon 778G+ spolu s grafickým procesorom Adreno 642L a 8 GB RAM a 45W rýchle nabíjanie. Celkový dojem z telefónu Nothing phone (1) má veľmi dobre dotvárať aj operačný systém Nothing OS založený na Androide 12. 

Do predstavenia telefónu zostáva takmer mesiac, čiže je pravdepodobné, že sa dozvieme ešte veľa dôležitých detailov z prvej ruky – priamo od spoločnosti Nothing.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.