Voyo si v polovici marca 2024 predplácalo viac ako 800 000 používateľov v Českej republike a na Slovensku. Táto lokálna streamovacia služba stavia na miestnom obsahu, pôvodnej tvorbe pod značkou Voyo Originál, ponuke českých a slovenských filmov a známych príbehoch. Významnou súčasťou ponuky sú aj reality šou. Voyo za tri roky narástlo takmer štrnásťnásobne.

Historicky prvou minisériou z dielne Voyo Originál bol Prípad Roubal režisérky Terezy Kopáčovej. Ten získal dve nominácie na Českého leva. Nasledovali ho série Guru, komediálna Národná hádzaná, úspešná Iveta, Dievča menom Jitřní záře, Gumy alebo Kráľ Šumavy: Fantóm temného kraja, ktorý minulý rok získal nomináciu na Českého leva.

V tomto roku premenila nomináciu Matematika zločinu a sklenenú sošku si odniesla v kategórii najlepší televízny film alebo miniséria. Posledným Voyo Originálom je kriminálna séria Metóda Markovič: Hojer, ktorá získala medzinárodné ocenenie na festivale Serial Killer. Fanúšikovia detektívok sa môžu tešiť na ďalšiu sériu s legendárnym vyšetrovateľom Jiřím Markovičom, ktorý sa vráti s prípadom dolapenia tzv. spartakiádneho vraha Jiřího Straku.

Okrem Voyo Originálov a širokej ponuky filmov a seriálov nielen z Česka a Slovenska, ale aj zo zahraničnej produkcie, majú predplatitelia na Voyo k dispozícii aj živé vysielanie televíznych staníc skupiny Markíza a skupiny Nova. Diváci tu nájdu 800 českých a slovenských filmov, ďalej vyše 1 600 titulov a viac než 15-tisíc hodín zábavy.

V prípravách sú komediálne ladené príbehy o rodine. Do života jednej takej dá nahliadnuť seriál Pád domu Kollerovcov.

Aktuálne je pre predplatiteľov Voyo k dispozícii dokumentárna séria Mirka Vaňuru Prípad Stodolovci. Od 7. apríla 2024 sa diváci môžu tešiť na trojdielnu dokumentárnu sériu Málo mě znáš o živote a kariére Ivety Bartošovej. Pred dokončením je dokumentárny cyklus s pracovným názvom Lebo medveď o všetkých aspektoch spolužitia s medveďom hnedým v prostredí slovenskej Poľany.

V príprave sú aj dokumentárne formáty. Jedným z nich je päťdielna séria o prípade, ktorý svojho času rozdelil českú spoločnosť – Kauza Kramný. Režisér Petr Hátle sa v nej vracia k tragédii v egyptskom letovisku z roku 2013, k tomu, čo jej predchádzalo a čo po nej nasledovalo. Peter Bebjak, čerstvý držiteľ Českého leva za minisériu z dielne Voyo Originál Matematika zločinu, pripravuje so scenáristom Jakubom Režným dokumentárny cyklus Rigo o „najslávnejšom“ slovenskom sériovom vrahovi a okolnostiach jeho dolapenia.

Zdroje: TV markíza

Prečítajte si tiež

Značky: