Aktualizácia na Xiaomi HyperOS 2.0 môže do prvých zariadení prísť už budúci mesiac.

Len nedávno sme sa dozvedeli dátum, počas ktorého by mal byť predstavený systém Xiaomi HyperOS 2.0 ako úprava Androidu pre Xiaomi, Redmi a POCO zariadenia. Tento dátum sa pomaly blíži, nakoľko z databázy vyplýva, že 10. októbra príde aktualizácia do modelu Redmi K60 Ultra. Už počas analyzovania tejto správy nám však nesedelo to, že prvým aktualizovaným zariadením by bol model značky Redmi a nie Xiaomi. Teraz sa však dozvedáme podrobnosti, ktoré naznačujú celý rad zariadení kompatibilných s blízkou aktualizáciou.

Xiaomi HyperOS 2.0 má do smartfónov priniesť lepšiu podporu zariadení ekosystému, viacero AI funkcií a taktiež nové animácie, pričom sa má kompletne zbaviť puta s nadstavbou MIUI. Tú Xiaomi HyperOS v prvej verzii nahradil ešte minulý rok, čo malo symbolizovať akúsi novú identitu spoločnosti. V súčasnosti sa tak môžeme pozrieť na zoznam zariadení, ktoré získajú aktualizáciu na druhú verziu systému už pravdepodobne budúci mesiac.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

Je však nutné poznamenať, že stále pôjde len o zariadenia určené pre čínsky trh. Globálne verzie smartfónov, resp. tabletu na zozname, získajú aktualizáciu o niekoľko mesiacov neskôr. Ak bude Xiaomi nasledovať časový harmonogram minulého roka, Xiaomi HyperOS 2.0 by sa do prvých zariadení mal dostať v posledných týždňoch tohto roka. Najväčšia vlna aktualizácií však bude až začiatkom toho budúceho.

Čínsky výrobca má už v súčasnosti druhú verziu systému v pokročilom štádiu vývoja a pre niektoré modely dokonca poznáme kódové označenie systému spolu s dátumom vydania aktualizácie. Konkrétne ide o štyri modely, pričom jeden z nich je tablet. Zvyšné tri zariadenia sú smartfóny značky Xiaomi, resp. Redmi. Nižšie sa môžete pozrieť na ich zoznam.

  • Xiaomi 14: OS2.0.0.12.VNCCNXM
  • Xiaomi 14 Pro: OS2.0.0.11.VNBCNXM
  • Xiaomi Pad 6S Pro: OS2.0.0.23.VNXCNXM
  • Redmi K60 Ultra: OS2.0.0.17.VMLCNXM

Prvé tri modely na zozname, teda Xiaomi 14, 14 Pro a tablet Xiaomi Pad 6S Pro majú aktualizáciu naplánovanú na 9. októbra. Je to teda o deň skôr ako vyplývalo z nedávneho úniku o Redmi K60 Ultra. Pre tento model stále platí dátum 10. októbra. Je teda pravdepodobné, že Xiaomi novú verziu systému vypustí už čoskoro. Zdá sa ale, že to bude ešte pred predstavením smartfónov zo série Xiaomi 15, kde mal byť pôvodne nový systém odprezentovaný.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.