TOUCHIT sa od júna stal členom európskej organizácie EISA, ktorá združuje expertov a novinárov z oblasti mobilných telefónov, televízorov, fotoaparátov a audio techniky z celej Európy. EISA pravidelne raz ročne hodnotí najnovšie produkty svetových výrobcov elektroniky, vďaka čomu ponúka nezávislý hodnotiaci pohľad na produkty alebo služby. Hodnotenie EISA je potom dobrým vodítkom pre koncových používateľov pri rozhodovaní sa o nákupe nového smartfónu, televízora, fotoaparátu alebo audio techniky.

Ondrej Macko, šéfredaktor TOUCHIT s prezidentom EISA Paulom Millerom v Hamburgu

Ondrej Macko, šéfredaktor TOUCHIT s prezidentom EISA Paulom Millerom v Hamburgu

TOUCHIT sa stal členom EISA špeciálne za oblasť mobilných zariadení a je úplne prvým médiom, ktoré oficiálne zastupuje Slovensko v tejto rešpektovanej inštitúcii. Pre TOUCHIT znamená členstvo v EISA možnosť presadiť hlas zo Slovenska na európskej úrovni, zároveň možnosť prístupu k najnovším produktom ako i komunikáciu priamo s vývojármi týchto zariadení. Ako jediné slovenské médium tak bude mať TOUCHIT možnosť prístupu k exkluzívnym informáciám, ktoré bude následne sprostredkovávať aj pre svojich čitateľov. Členstvo TOUCHIT v EISA znamená aj uznanie kvality výstupov tlačenej verzie magazínu a denného online spravodajstva.

Ondrej Macko, šéfredaktor TOUCHIT k tomu uviedol: „Získať členstvo v EISA nebolo vôbec jednoduché. Musíte mať na to pozvánku od niektorého člena EISA a zároveň sú veľmi kladne hodnotené publikované vyjadrenia zástupcov magazínu v iných médiách na lokálnej, ale ešte lepšie medzinárodnej úrovni. To všetko sme splnili a na medzinárodnom mítingu EISA v Hamburgu sme svoju účasť v EISA obhájili.

EISA každý rok udeľuje prestížne ocenenia produktom, ktoré si ich skutočne zaslúžia. Výrobcovia si tieto logá následne uvádzajú pri prezentácii svojich produktov. Na to, aby mohol produkt alebo služba takéto ocenenie získať, musí zaujať členov komisie, ktorí majú možnosť sa s produktami oboznámiť pri svojich testoch.

Ocenenia EISA sú udeľované na slávnostnej ceremónii za účasti prezidenta EISA, členov EISA a zástupcov ocenených spoločností a to v deň začiatku výstavy IFA v Berlíne.

Rovnako ako ostatné európske médiá v EISA, aj TOUCHIT bude svojimi testami prispievať k objektivite udelených ocenení. Možnosť komunikovať s ostatnými členmi EISA tiež pre TOUCHIT rozširuje možnosti reálnych testov produktov ako i zdieľanie skúseností na európskej úrovni. Čitatelia tak majú istotu, že v tlačenom časopise TOUCHIT, ale aj na webe www.touchit.sk nájdu spoľahlivé informácie o najnovších produktoch a zostanú s najnovšími technológiami naozaj na dotyk.

Tešíme sa na možnosť konfrontovať naše skúsenosti s kolegami z Dánska, Talianska, Holandska, Chorvátska, Srbska, Bulharska, Švédska, Grécka a Česka. Tí všetci sú v divízii Mobile devices a už moja prvá skúsenosť s mojimi novými kolegami naznačuje, že to budú naozaj zaujímavé diskusie.“ – dodal Macko po tom, ako sa vrátil zo stretnutia členov komisie v Nemecku.

Logo EISA budeme odteraz s hrdosťou uvádzať na obálke časopisu, ako aj webovej stránke.

Značky: