Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulých dní.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Aký ničivý je výbuch jadrovej bomby?

Na mape Nukemap sa dá vidieť, ako by výbuch jadrovej bomby podľa jej sily ovplyvnil život v danom rádiuse. Odhad je v základom nastavení založený čisto na výkone bomby, nie sú započítané poveternostné podmienky, ktoré by ďalej šírili spád vo forme rádioaktívneho prachu a iných častíc. Viac s dočítate v článku nižšie.

2. Amazfit GTS 3: Týmito hodinkami nič nepokazíte

Amazfit koncom roka 2021 začal predávať hodinky GTR 3 v štandardnej a Pro verzii a takisto aj model GTS 3. Všetky tieto hodinky majú viacero spoločných čŕt, ako je najnovší senzor tepu BioTracker 3.0 PPG, či výbava zdravotných a športových funkcií. Hodinky sa odlišujú dizajnom – GTR 3 a 3 Pro majú okrúhle telo a GTS 3 má obdĺžnikové telo, pričom verzia GTR 3 Pro má navyše úložisko na hudbu a podporuje Bluetooth telefonovanie. Celú recenziu si prečítate v článku nižšie.

3. Toto sú televízory, s ktorými LG prichádza na slovenský trh

Hlavnou novinkou sú QNED televízory, ktoré pre LG netradične využívajú technológiu Quantum Dot v kombinácii s NanoCell, ide teda o LCD televízory. Aj na slovenský trh prídu nové modely s technológiou NanoCell a inteligentnými procesormi LG α5 Gen 5 za zaujímavú cenu. Viac o cenách a dostupnosti sa dočítate v článku nižšie.

4. NVIDIA GeForce NOW RTX 3080: Technologická dokonalosť

Služby ako Netflix, HBO Max či Spotify alebo Apple Music netreba nikomu bližšie predstavovať. Takmer každý ich pozná alebo o nich už počul a množstvo ľudí ich aktívne aj využíva. V segmente cloudových služieb však nájdete aj špecifickú skupinu herných služieb. O nich sa zatiaľ až tak veľmi nehovorí a poznajú ich prevažne nadšenci, ktorí ich proaktívne sami vyhľadávajú. Všetky potrebné detaily o službe GeForce Now RTX 3080 sa dozviete v podrobnej recenzii nižšie.

5. Ako na to: Elektronický podpis jednoducho

Podpisovať elektronické dokumenty môžete príslušným zariadením, ktoré obsahuje kvalifikovaný certifikát pre elektronický podpis. My sme pri našich testoch použili občianky preukaz s čipom a aktivovaným elektronickým podpisom a podpísali dokumenty našim menom. Občiansky preukaz sme vložili do USB čítačky a zadali naše kódy BOK a ZEP (zaručený elektronický podpis). To všetko sme dostali alebo dostanete od štátu vtedy, keď si budete vybavovať svoj elektronický občiansky preukaz a požiadate o certifikát pre elektronický podpis. Ďalšie rady, ako na to, sa dozviete v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: