Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. JBL Bar 1000: Ideálny zvuk do obývačky (RECENZIA)

S týmto soundbarom tak zažijete filmy, hudbu a hry so zvukom, ktorý vás dostane priamo do centra diania. Disponuje skutočne obrovským výstupným výkonom 880 W a užijete si s ním aj poriadne basy zo samostatného 10-palcového subwoofera.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Motorola MA1: Bezdrôtový adaptér pre Android Auto prichádza do Európy

Motorola MA1 je malý USB adaptér, ktorý sa pripája do USB portu vozidla. S telefónom komunikuje cez Bluetooth, čiže pokiaľ vaše auto nepodporuje bezdrôtový prenos AA, tak vďaka tejto malej krabičke už viac nebudete potrebovať prepojovací kábel medzi jednotkou vozidla a smartfónom.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Huawei P60 Pro, Honor Magic5 Pro, Xiaomi 13 Pro: Ktorý smartfón fotí lepšie? (FOTOTEST)

Nedávno som priniesol porovnanie Honor Magic5 Pro vs. Xiaomi 13 Pro z hľadiska fotografovania. V dobe, kedy som tento fototest pripravoval, som mal k dispozícii už aj Huawei P60 Pro. Nakoľko však telefón nebol ešte oficiálne predstavený pre slovenský trh, nemohol som publikovať fotografie ani zdieľať žiadne ďalšie informácie.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Ťažká rana pre kryptomeny od Európskej únie

Európska únia prijala nové pravidlá, ktoré hovoria o zhromažďovaní údajov kryptografických transakcií. Okrem toho, že dnes máte na väčšine burzách povinné KYC, teda vaše overenie, v budúcnosti má prísť aj overovanie jednotlivých transakcií. Ako to chce Európska komisia docieliť, zatiaľ nie je známe. Je jasné, že dokážu sprísniť podmienky používania kryptomien a vytvoriť regulácie, ktoré budú ich adopciu sťažovať. 

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Od papierových máp až k smartfónom. Navigovanie sa za posledné tri desaťročia veľmi zmenilo

Ak by ste vodičovi z 80. či 90. rokov predviedli možnosti dnešných satelitných navigácií, zrejme by bol z tejto technologickej vychytávky uveličený. Samozrejme, aj automobilizmus ako taký sa za ostatné dekády celkovo zmenil. Autá sú dnes doslova prešpikované elektronikou a kadejakými asistenčnými systémami, ale stále sú to vozidlá jazdiace po asfaltkách, ktoré majú štyri kolesá a volant. Zato satelitná navigácia je niečo úplne nové, kedysi nepredstaviteľné.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: