Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Poznáme postup, ako bude Netflix kontrolovať účty

Stane sa to, čo sme predpokladali už v minulosti. Netflix uvádza, že sa chystá aplikovať kontrolu účtov. To by malo byť ešte detailnejšie, ako v minulosti. Téme sa pravidelne venujeme, najnovšie prichádza zisťovanie „domácnosti“ podľa IP adresy a Wi-Fi pripojenia. Znamená to, že zdieľanie účtov sa už nebude verifikovať podľa zadania poštovej adresy ale internetovej adresy a to aspoň raz za 31 dní. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

2. Hlavné výhody rodiny Samsung Galaxy S23: Všetky ceny a ako na nich ušetriť? (VIDEO)

Rodina Galaxy S23 predstavuje ročný update najvyššieho radu telefónov od Samsungu. Hlavné vylepšenia sú väčšia kapacita batérie a lepšia fotografická výbava. Procesorová platforma je pre všetky telefóny od Qualcommu.

Konkrétne je to Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy a znamená to oveľa vyšší výkon pre hry v porovnaní s rodinou S22. Samsung sa tento rok zameral aj na minimalizáciu vplyvu na životné prostredie a nový telefón využíva rôzne recyklované materiály. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

3. USA zakázali aj dodávky 4G čipov: Posledná rana pre Huawei?

Podnikanie v segmente smartfónov sa pre túto čínsku spoločnosť výrazne komplikuje. Po tom, čo sa spoločnosť Huawei v roku 2019 ocitla na čiernej listine USA, s jej podnikaním v mobilnom segmente to nevyzerá príliš dobre. Rozhodnutie Donalda Trumpa čínskeho giganta natoľko ovplyvnilo, že niekdajšiu svetovú dvojku v oblasti smartfónov to postavilo na okraj záujmu. Zákaz obchodovania s USA spoločnosť Huawei pocítila predovšetkým v oblasti 5G technológií. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

4. Google vraj testuje vlastnú verziu ChatGPT

Ani Google nemôže zostať bokom od boomu „inteligentných“ chatbotov. Americký internetový gigant Google údajne testuje vlastného chatbota, teda chatovaciu aplikáciu s takzvanou umelou inteligenciou či, presnejšie, strojovým učením. Informuje o tom portál CNBC s tým, že má ísť o reakciu na raketovo rastúcu popularitu obdobnej služby ChatGPT, za ktorou stojí združenie OpenAI a investuje doň aj Microsoft. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

5. Variabilita srdcového tepu (HRV): Prečo je dôležitá a ako si ju merať pomocou Garmin hodiniek

Tento parameter vám pomôže lepšie pochopiť regeneráciu vášho tela. Ľudské srdce nebije v dokonale pravidelnom rytme ako metronóm. Vzdialenosť medzi jednotlivými údermi srdca sa odlišuje a práve tento parameter sa nazýva variabilita srdcového tepu. Označuje sa aj skratkou HRV – z anglického heart rate variability a uvádza sa v milisekundách. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: