Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V roku 2016 bola Toyota lídrom predaja v 49 krajinách. Z tohto hľadiska predbehla všetkých ostatných výrobcov automobilov.

Toyota, ktorá si udržiavala pozíciu lídra svetového predaja od roku  2008, v uplynulom roku mierne odstúpila prvenstvo automobilke Volkswagen. Toyota predala 10,213 milióna automobilov, čo je o  99-tisíc menej ako nemecký producent.

Japonský koncern si však udržal podstatnú prevahu podľa iného kritéria –  Toyota predala najviac automobilov na lokálnych trhoch v 49 krajinách, čo je o 3,5 percent viac ako Volkswagen, ktorý sa z tohto hľadiska umiestnil na 2. mieste.

Ako informuje britský portál regtransfers.co.uk, ktorého cituje o.i. aj carscoops.com, Toyota predala v  roku 2016 najviac automobilov na trhoch v Ázii, Austrálii, Latinskej Amerike a v Afrike. Volkswagen si našiel najviac odberateľov v 14 krajinách. Väčšina z nich sú európske štáty ako Švajčiarsko, Belgicko, Holandsko, Švédsko, Nemecko, Chorvátsko alebo Bielorusko.

Na treťom mieste v rebríčku sa umiestnil Ford, ktorý je  najpopulárnejší v 8 krajinách, o.i. V USA, Kanade a na Novom Zélande. Renault a Škoda dominujú v 6 krajinách a Dacia a Fiat na 5 lokálnych trhoch.

Značky: