Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V najnovšom prieskume nezávislej organizácie American Customer Satisfaction Index (ASCI),  ktorá skúma spokojnosť spotrebiteľov s produktmi, sa Toyote podarilo získať najvyšší počet bodov spomedzi všetkých automobilových značiek.

ASCI Automobile Study je jedným z najprestížnejších rebríčkov, ktorý každoročne prezentuje úroveň spokojnosti zákazníkov automobilových značiek. Organizácia ASCI už 25 rokov analyzuje názory  pol milióna zákazníkov o približne 400 spoločnostiach zo 40 rôznych odvetví. Tohtoročného prieskumu automobilového sektora, ktorý sa uskutočnil v období od júla 2022 do júna 2023, sa zúčastnilo takmet deväťtisíc náhodne vybraných ľudí.

Toyota dosiahla najlepší výsledok zo všetkých automobiliek a nechala konkurenciu spomedzi populárnych značiek ďaleko za sebou.  Dosiahla skóre 84 bodov zo 100, čím zlepšila minuloročné hodnotenie až o päť bodov. Ide o najväčší nárast medzi všetkými automobilovými spoločnosťami, ktorý je zároveň a o dva body vyšší ako je priemer medzi populárnymi značkami  (nárast o 3 body).

„Ukázalo sa, že výrobný systém Toyoty je odolnejší voči narušeniam dodávateľského reťazca a vysoká kvalita produktov, spoľahlivosť a nízka spotreba paliva  tiež zohrali obrovskú úlohu pri dosiahnutí veľmi dobrého výsledku. Až 35 % amerických zákazníkov zvažuje kúpu Toyoty, čo je najlepší výsledok spomedzi všetkých značiek dostupných v USA,“ uvádza sa v sprievodnom texte rebríčka.

Toyoty sú odporúčané a oceňované za spoľahlivosť

Výsledky ASCI Automobile Study 2022-2023 sú ďalším potvrdením najvyššej kvality a spoľahlivosti automobilov Toyota. Značka a jej autá pravidelne obsadzujú popredné miesta v rebríčkoch a prieskumoch nezávislých spotrebiteľských organizácií. Len v tomto roku sa modely Corolla Hybrid, Corolla Cross, Camry Hybrid umiestnili medzi 10 najlepšími autami roku 2023 podľa Consumer Reports. Toyota bola zároveň jedinou značkou, ktorá mala na zozname viac ako jeden model.

Toyota C-HR zas dosiahla najlepší výsledok v štúdii analytickej spoločnosti J. D. Power. Rebríček bol založený na podrobných rozhovoroch s majiteľmi trojročných áut, z ktorých vyplynulo, že vodiči kompaktného crossoveru Toyota sa stretli s mimoriadne nízkym počtom akýchkoľvek porúch.

Značky: