Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ESET, ktorá je globálnym lídrom v oblasti kybernetickej bezpečnosti, zverejnila hospodárske výsledky za rok 2023.

Tržby spoločnosti narástli o vyše 42 miliónov eur na celkovú hodnotu viac než 631 miliónov. V porovnaní s minulým rokom ide o viac ako 7 % nárast. Zisk po zdanení dosiahol 64 miliónov eur.

Z hľadiska tržieb predstavovalo najväčší trh Japonsko, z ktorého pochádza až 86 miliónov eur. Najväčší nárast tržieb, a to až o 15 miliónov, zaznamenal región DACH (Nemecko, Rakúsko a Švajčiarsko), čo predstavovalo 36 % medziročný nárast. Významný nárast tržieb zaznamenalo aj Taliansko (18 %), Poľsko (16 %), Francúzsko (15 %) či Španielsko (14 %). Tržby na Slovensku narástli o 2% a dosiahli takmer 16 miliónov eur.

„V uplynulom roku sa nám podarilo zaviesť kľúčové zmeny v ponuke pre domácich aj firemných zákazníkov s cieľom posilniť ich ochranu a zjednodušiť proces výberu a správy ich zabezpečenia,“ hodnotí Richard Marko, generálny riaditeľ spoločnosti ESET. Pre domácnosti uviedla spoločnosť úplne nové modely predplatného ESET HOME SECURITY v troch rôznych úrovniach – Essential, Premium a Ultimate. Prostredníctvom týchto balíkov môžu zákazníci podľa svojich potrieb pohodlne ochrániť všetky zariadenia, ktoré používajú v digitálnom svete.

V podnikateľskom segmente ESET vynovil svoju jednotnú platformu na správu zabezpečenia ESET PROTECT, v rámci ktorej priniesol viacero noviniek ako nástroj Vulnerability & Patch Management na opravu zraniteľností či vynovený XDR modul ESET Inspect poháňaný umelou inteligenciou. „Dôležitým strategickým krokom je aj reakcia na globálny nedostatok IT bezpečnostných špecialistov v podobe posilňovania služieb riadenej detekcie a reakcie, v rámci ktorých sa o správu firemnej bezpečnosti starajú odborníci zo spoločnosti ESET,“ dopĺňa Richard Marko.

V roku 2023 ďalej rástol počet zamestnancov a globálne stúpol o 137 na celkový počet 2318 k 31. decembru. „Najväčší nárast počtu zamestnancov zaznamenala divízia Corporate Solutions, ktorá vznikla koncom roka 2022. Práve v nej sme potrebovali posilniť ľudské kapacity a v minulom roku sme do nej prijali 29 nových kolegov,“ hovorí Richard Marko. Segment komplexných riešení pre korporátnych klientov zároveň zaznamenal spoločne s novou divíziou najvyšší medziročný nárast o 28 %.

Poznámka: Informácie v tlačovej správe pochádzajú z individuálnej účtovnej závierky spoločnosti ESET, spol. s r.o..

Značky: