Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Chceme, aby sa Uber stal operačným systémom pre váš každodenný život: akokoľvek sa chcete pohybovať po svojom meste a bez ohľadu na to, čo potrebujete, chceme, aby bol Uber aplikáciou, ktorá vás bude sprevádzať.

Uber začal poskytovaním jázd na vyžiadanie, ale vyrástli sme a ponúkame prístup ku všetkému od donášky potravín až po elektrické bicykle, či kolobežky. Do aplikácie Uber sme integrovali dokonca aj verejnú dopravu a tiež niekoľko vrtuľníkov.

Dnes sme predstavili našu víziu pre ďalšiu generáciu aplikácie Uber: nový spôsob, ako objaviť, dosiahnuť a zažiť rastúci počet služieb dostupných prostredníctvom našej platformy. Teraz uvidíte naše jazdy, donášku jedla a ďalšie možnosti pri sebe, takže si môžete vybrať to najlepšie. Táto nová aplikácia sa v súčasnosti testuje v stovkách amerických a svetových miest.

Uvedomujeme si, že stať sa neoddeliteľnou súčasťou života ľudí je obrovská zodpovednosť. Preto pracujeme na tom, aby sme sa ubezpečili, že so všetkými zákazníkmi sa zaobchádza ako s VIP, každý vodič a kuriér sa cíti ako vážený partner a každé mesto cíti, že sme dobrým občanom. S prihliadnutím na toto všetko sme dnes predstavili aj množstvo inovatívnych funkcií a nových partnerstiev.

Ohlásili sme nové technológie, ktoré vyvíjame a ktoré budú naďalej zvyšovať latku v oblasti bezpečnosti a nastavia štandard pre odvetvie zdieľania jázd:

  • Overte si jazdu: Aby ste sa ubezpečili, že nastúpite do správneho auta, teraz budete môcť požiadať o doručenie jedinečného štvormiestneho PIN kódu, ktorý vášmu vodičovi pri nástupe do vozidla poviete. Vodič bude môcť začať jazdu až vtedy, keď do aplikácie zadá správny PIN kód. Vyvíjame aj novú technológiu, ktorá využíva ultrazvukové vlny na automatické overenie, či ste v správnom aute, bez použitia PIN kódu.
  • Nahlásenie počas jazdy: Už nebudete musieť čakať, kým vystúpite z auta, aby ste Uberu nahlásili problém. Cestujúci čoskoro uvidia možnosť „Nahlásiť bezpečnostný incident“ vo svojich bezpečnostných nástrojoch (ikona modrého štítu), ktorá im umožní podať hlásenie už počas cesty. Bezpečnostný tím sa vášmu hláseniu bude po jazde venovať.
  • Správa na 112: Minulý rok sme do aplikácie Uber pridali núdzové tlačidlo, pomocou ktorého je možné v prípade núdze prepojiť cestujúcich a vodičov priamo s 911. Teraz pridávame aj možnosť poslať textovú správu na číslo 112 v mestách a okresoch, ktoré túto technológiu podporujú. Automaticky pripravíme textovú správu, ktorá obsahuje podrobnosti o jazde, ako je značka a model automobilu, evidenčné číslo vozidla a aktuálnu polohu, aby operátori 112 mohli rýchlo reagovať.
  • Vylepšená kontrola ID v reálnom čase: V roku 2016 sme oznámili kontrolu ID v reálnom čase, ktorá pomáha zabezpečiť, aby vodič za volantom zodpovedal účtu v našom systéme. Začali sme so základnými selfies a dnešné vylepšenie vyzve vodiča, aby vykonal náhodnú sériu základných pohybov – žmurkanie, usmievanie sa a/alebo otáčanie hlavy – doplnili sme tak ďalšiu úroveň zabezpečenia.
  • Upozornenia o jazdných pruhoch pre cyklistov: Do konca októbra dostanú cestujúci vo viac ako 200 mestách po celom svete v aplikácii upozornenie v prípade, že budú vystupovať v blízkosti jazdného pruhu pre cyklistov. Myslíme si, že takéto upozornenie pomôže zabezpečiť, aby cestujúci spozorovali cyklistov skôr, ako otvoria dvere, čo môže zvýšiť obojstrannú bezpečnosť.

Ohlásili sme tiež množstvo nových produktov a funkcií a veríme, že vďaka nim sa každý užívateľ Uberu bude cítiť ako VIP:

  • Ohlásili sme mesačné predplatné, ktoré poskytuje viacnásobnú úsporu ako napríklad garanciu ceny jazdy, nulový poplatok za donášku pri objednávkach Uber Eats (a viac) pre zákazníkov v 10 mestách, ktorí využívajú spolujazdu, Uber Eats a počas obmedzeného obdobia aj naše bicykle a kolobežky. Tieto možnosti dopĺňajú Ride Pass, ktorý je k dispozícii v 40 mestách. Dnes sme tiež oznámili, že v 18 mestách je teraz k dispozícii Eats Pass pre pravidelných zákazníkov objednávajúcich si jedlo.
  • Uber Rewards sa rozširuje, aby zákazníkom umožnil získať body vždy, keď využijú jazdu cez Uber alebo si objednajú Uber Eats. V USA si môžu teraz členovia programu Uber Rewards vybrať nové odmeny, napríklad poplatok za doručenie 0 USD pri objednávkach Uber Eats, jedlo zdarma od partnerov ako McDonalds a Ben a Jerry’s (už čoskoro) a zľavy na jazdy UberX a Uber Comfort. Uber Rewards sa tiež stáva globálnym, takže americkí cestujúci môžu získavať body, aj keď využijú Uber kdekoľvek v zahraničí. Tento program zároveň Uber rozširuje aj pre brazílskych a mexických zákazníkov.
  • V Uber Eats zavádzame filtre na rôzne alergie. Ide o novú funkciu, ktorá miliónom ľudí s alergiami alebo dietetickými obmedzeniami uľahčí a zefektívni objednávanie Uber Eats. Pri výbere jedla môžete prostredníctvom aplikácie jednoducho nahlásiť svoje alergie alebo stravovacie obmedzenia reštauráciám. Ak reštaurácia nedokáže vyhovieť vašej žiadosti, môže vám poslať správu a poskytnúť možnosť objednať si inú alternatívu, ktorá vašim potrebám vyhovuje.
  • Neustále pracujeme na rozšírení výberu reštaurácií, ktoré sú v rámci Uber Eats k dispozícii. Preto sme nadšení, že môžeme oznámiť exkluzívne partnerstvo so sweetgreen. Sme hrdí na to, že sme sa spojili s lídrom v potravinárskom priemysle, ktorému etický sociálny vplyv a investície do miestnych komunít umožnili narásť na celonárodnú značku a pokračovať v misii budovať zdravšie komunity prepájaním ľudí a skutočného jedla.
  • Pokračujeme tiež v úspešnom budovaní našich virtuálnych reštaurácií, vrátane partnerstva s Rachael Ray, ktorá otvorí svoju vôbec prvú reštauráciu – virtuálne na Uber Eats. Načasovanie spojené s uvedením jej novej kuchárskej knihy vytvárame s Rachael team a budeme počas 10 týždňov ponúkať niektoré z jej obľúbených receptov v 10 mestách. Virtuálna reštaurácia bude dostupná výhradne prostredníctvom Uber Eats a ponúkne zákazníkom a fanúšikom príležitosť vychutnať si jedlo od Rachael po prvýkrát v pohodlí domova.

Ohlásili sme niekoľko nových funkcií zameraných na vodičov a kuriérov:

  • Oznamujeme blížiace sa uvedenie novej funkcionality – odhad zárobku, ktorá pomôže vodičom lepšie predpovedať ich zárobkový potenciál. Dúfame, že poskytne vodičom viac informácií, aby si vedeli lepšie predstaviť, aké môžu byť ich rozumné očakávania týkajúce sa zárobku – ešte pred prvou jazdou.
  • Vodiči tiež hovoria, že chcú viac informácií o tom, kde a kedy sú najlepšie miesta a čas na jazdu, aby si mohli zvoliť správne situácie s prihliadnutím na svoju osobnú okolnosti. Dnes zavádzame nové nástroje, ktoré tomu pomôžu – vrátane novej mapy dopytu zvýrazňujúce oblasti, v ktorých si viac cestujúcich žiada jazdu a lepšie predpovede, kedy môžu vodiči očakávať žiadosť o cestu.
  • Vodiči niekedy dostanú jazdu do miest, kde je menej pravdepodobné, že niekto bude mať záujem odviezť sa aj cestou naspäť. V novembri preto predstavujeme program Back to Busy Area. Ak vodič dokončí jazdu v pokojnom prostredí, môže použiť túto funkcionalitu, aby si mohol filtrovať žiadosti o jazdu späť v smere svojej preferncie.
  • Intenzívne pracujeme aj na rozpoznaní a vytvorení ďalších príležitostí na odmeňovanie vodičov. Náš program Uber Pro obsahuje odmeny ako 100% pokrytie školného na ASU Online a zľavy na bežné výdavky spojené s jazdou. V súčasnosti sú v programe Uber Pro zapojené 2 milióny vodičov a sme na dobrej ceste dosiahnuť ku koncu roka 3,5 milióna vodičov. Sme tiež radi, že môžeme Uber Pro priniesť do ďalších krajín vrátane Spojeného kráľovstva, Brazílie a Argentíny.

Podnikli sme tiež kroky, aby sme sa ubezpečili, že sme dobrým občanom každého mesta, ktorému slúžime:

  • Dnes rozširujeme v aplikácii našu ponuku Transiti do San Francisca, Mexico City a Paríža a do konca roka do ďalších 7 miest (na každom kontinente). Sme nadšení, že do aplikácie Uber môžeme priniesť v reálnom čase informácie o cestovných poriadkoch a o výške cestovného niektorých z najväčších systémov verejnej dopravy na svete.
  • Ohlásili sme tiež nové aktualizácie, ktoré uľahčia hľadanie bicyklov a kolobežiek, keď ste na ceste a nový hardvér, ktorý pomôže udržať zariadenia nabité a dostupné pre zákazníkov.
    • Naša nová generácia bicyklov a skútrov JUMP prichádza s ľahko použiteľnými a vymeniteľnými batériami. Aby sme zjednodušili nájdenie zariadenia s plnou batériou viac ako kedykoľvek predtým, spúšťame nový nabíjací kiosk JUMP, ktorý vám počas cesty umožní vymeniť slabo nabitú batériu za novú. Naše nové bicykle s vymeniteľnými batériami, kolobežky a nabíjacia infraštruktúra budú dostupné na budúci rok vo vybraných mestách.
    • Od budúceho mesiaca začneme na mape v aplikácii Uber zobrazovať bicykle a kolobežky, takže teraz je jednoduchšie než kedykoľvek predtým vidieť možnosti mikromobility okolo seba – či už sú alebo nie sú Uber. Túto zmenu urobíme vo všetkých 28 mestách, v ktorých sú naše bicykle alebo kolobežky JUMP k dispozícii a v 12 amerických mestách, kde sú prostredníctvom aplikácie Uber k dispozícii kolobežky poskytovateľa Lime.
  • Popularita donášky potravín rýchlo stúpa – počet donášok cez Uber Eats nedávno dosiahol hranicu jednej miliardy. Pri takýchto parametroch sa musíme zaoberať znižovaním odpadu z plastov a potravín. Od budúceho mesiaca si budete musieť vyžiadať slamky, riad a iné servírovacie predmety pri zadávaní objednávky. Reštaurácie ich už nebudú pribaľovať automaticky.
  • Vďaka novému partnerstvu s Feeding America sa zaoberáme problémom hladu a potravinovej neistoty, ktorá sa týka viac ako 37 miliónov Američanov. Poskytneme našu technológiu a sieť, aby sme pomohli, napríklad spoluprácou s reštauráciami, ktoré používajú Uber Eats tým, že darujú prístup k prebytočnému jedlu, inak smerujúcemu do odpadu. Naša sieť Uber Freight zasa pomôže s presunom darovaných potravín v rámci siete 200 potravinových bánk Feeding America a 60 000 skladov jedla.
  • Udržateľnosť: Štvrtina uhlíkových emisií pochádza z dopravy. Z tohto dôvodu sa zaväzujeme merať náš vplyv na životné prostredie prostredníctvom dvoch nových metodík – efektívnosti jázd a uhlíkového dopadu – a tiež počas nasledujúcich mesiacov informovať o našom pokroku. Znížiť našu uhlíkovú stopu tým, že do roku 2025 budeme vo všetkých našich kanceláriách v USA používať 100%-ne obnoviteľnú energiu a budeme investovať do produktov a programov na zníženie uhlíkovej intenzity na našej platforme, vrátane nových partnerstiev so spoločnosťami EVgo a Powerdot. Zároveň pomôžeme založiť Globálnej koalície pre novú mobilitu, nového subjektu na Svetovom hospodárskom fóre.

Čo bude ďalej

Vieme, že dobré nápady môžu pochádzať odkiaľkoľvek a chceme otvoriť našu globálnu platformu – so 100 miliónmi aktívnych spotrebiteľov a viac ako 4 miliónmi vodičov a dodávateľskými partnermi – pre podnikateľov v Uber aj mimo neho. Vstúpte do programu Uber Incubator, ktorý ponúka novú príležitosť pre podnikateľov a začínajúcich podnikateľov, aby využili našu platformu na to, aby svoje nápady posunuli na ďalšiu úroveň:

  • Predstavujeme nový šesťmesačný program Entrepreneur in Residence, ktorý je otvorený zamestnancom Uberu aj externistom, v rámci ktorého môžu podnikatelia spolupracovať s tímom Incubator na premene svojich nápadov na podnikanie na platforme Uber.
  • Taktiež sa aktívne zapájame do začínajúcich startupov, ktoré podstupujú smart riziká a chcú využiť silné stránky našej platformy na rozšírenie ich podnikania. Dúfame, že nájdeme príležitosti na rozvoj nových startupov, ktoré môžu pomôcť zlepšiť skúsenosti našich zákazníkov v oblasti mobility, logistiky a ďalších.
  • Ak by ste sa k nám chceli pridať pri vývoji nových produktov, máme desiatky pracovných príležitostí pre technologických a netechnologických kandidátov.
  • Navštívte stránku http://t.uber.com/incubator, kde nájdete otvorené pozície a čoskoro sa dozviete viac o našich snahách o založenie a zapojenie podnikateľov.

Značky: