Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Uber sa do Bratislavy vrátil niekoľko dní pred začiatkom jedného z najvýznamnejších európskych športových podujatí, Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2019. Analýza údajov o cestách počas majstrovstiev prináša zaujímavé informácie o tom, ako cestujúci používali aplikáciu počas tohto obdobia.

Nedávne majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji ukázali, že Uber je opäť jednou z najobľúbenejších dopravných aplikácií v Bratislave a to medzi miestnymi obyvateľmi i turistami. Na pohyb po Bratislave počas majstrovstiev Uber využili návštevníci až zo 77 krajín sveta.

Uber zanalyzoval, ako ľudia počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji používali aplikáciu a zdieľa niekoľko zaujímavostí:

  • Medzi TOP 5 krajín s najvyšším počtom turistov využívajúcich Uber v Bratislave boli: Spojené štáty americké, Česká republika, Rusko, Veľká Británia a Švédsko.
  • Viac ako polovicu z celkového počtu ciest (55%) počas tohto obdobia uskutočnili turisti.
  • V priemere museli cestujúci čakať na príchod auta 6,5 ​​minúty.
  • Najrušnejšie hodiny pre Uber boli ráno medzi 7:00 a 10:00 hod. a popoludní medzi 16:00 a 20:00 hod.
  • Napriek rušnému obdobiu len traja cestujúci nahlásili, že si niečo v Uberi zabudli a v týchto prípadoch išlo o peňaženky a mobilné telefóny.

Celosvetovo je spoločnosť Uber dostupná vo viac ako 700 mestách. Má viac ako 91 miliónov aktívnych používateľov platformy mesačne a 3,9 milióna aktívnych vodičov na celom svete, čo ukazujú dáta za posledný štvrťrok 2018. Prvú miliardu jázd dosiahol Uber v marci 2016, druhá miliardová jazda sa uskutočnila v októbri 2016, piata miliardová jazda v septembri 2017 a desať miliárd ciest bolo dosiahnutých v septembri 2018.

Len v roku 2018 cestujúci s aplikáciou Uber najazdili takmer 42 miliárd kilometrov, pričom každý deň sa prostredníctvom Uberu uskutoční približne 14 miliónov jázd.

Celosvetový priemerný čas čakania cestujúceho na vyzdvihnutie vodičom je 5 minút.

Značky: