Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Už tento štvrtok bude mať každý používateľ aplikácie Uber v Bratislave možnosť získať tradičné vianočné medovníčky a zároveň tak podporiť ľudí so zdravotným postihnutím. Medovníčky totiž s láskou napiekli práve zdravotne postihnutí ľudia. Kúpou balíčka z chránenej dielne TOP-ART v Bratislave ich tak môže podporiť každý záujemca. Uber zasa za každú takúto jazdu venuje tejto chránenej dielni 10 EUR.

Vianoce sú obdobím, kedy viac ako počas celého roka myslíme aj na tých, ktorí musia v živote prekonať oveľa viac prekážok. Uber pozná svojich cestujúcich v Bratislave a vie, že práve oni sa vždy radi zapoja vtedy, keď môžu pomôcť iným. Preto v spolupráci s chránenou dielňou TOP-ART z Bratislavy pripravil milú predvianočnú akciu.

Vo štvrtok, 8.12. 2016 v čase od 14:00 hod. do 18:00 hod. si každý, kto bude mať záujem, bude môcť pomocou aplikácie Uber objednať auto, ktoré mu dovezie vianočné medovníčky. Cena za jeden približne 300-gramový balíček plný týchto tradičných voňavých medovníčkov bude 5 EUR. Uber navyše za každý odovzdaný balíček venuje chránenej dielni 10 EUR na jej ďalšie fungovanie. Balíčky pripravili ľudia so zdravotným postihnutím a ich kúpou má každý príležitosť vyjadriť podporu ich práci. Vo štvrtok si teda vo svojej aplikácii bude stačiť nastaviť #UBERGIVING a medovníčky spolu s malým prekvapením budú na ceste za vami.

UberGIVING je panregionálna iniciatíva, ktorá umožňuje ľuďom zo 74 miest a 33 krajín z regiónu Európy, Stredného východu a Afriky stlačením tlačidla spraviť dobrý skutok. Všetky mestá nájdete na https://www.uber.com/promo/ubergiving/cities/.

V rôznych krajinách budú mať ľudia možnosť pomôcť rôznymi spôsobmi. V niektorých mestách prostredníctvom podpory starších ľudí, či detí alebo napríklad prostredníctvom darovania oblečenia ľuďom v núdzi.

„Sme veľmi radi, že v Bratislave a súčasne aj v Prahe môžeme v tomto predvianočnom období pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú a oceniť ich snahu a šikovnosť,” hovorí Barbora Polachová, marketingová manažérka Uber ČR a SR. „Medovníčky tak urobia radosť niekoľkokrát a používatelia aplikácie spoločne s Uberom podporia ďalšiu dobrú vec,” dodala B. Polachová. Vďaka technológii môže Uber robiť úžasné veci, napríklad aj darovanie sa stáva tak jednoduché a dostupné ako sa len dá. Technológia tiež Uber umožňuje spojiť  lokálne charitatívne iniciatívy, ktoré potrebujú podporu s ľuďmi, ktorí by chceli pomôcť.

„Máme radosť z toho, že nás Uber oslovil na spoluprácu. Napriek tomu, že fungujeme ako chránená dielňa, sme totiž stále existenčne závislí práve na spolupráci s konkrétnymi ľuďmi, ktorí majú dobré srdce a sú ochotní pomáhať druhým. Práve a jedine vďaka nim máme možnosť nadobudnúť pocit, že to čo robíme, je istým spôsobom výnimočné a vie priniesť radosť a spokojnosť obom stranám,” hovorí Silvia Krkošková, zakladateľka chránenej dielne TOP-ART.

„Každá naša podobná aktivita je prispôsobená pre potreby mesta a vďaka partnerstvu s miestnymi charitatívnymi organizáciami chceme dosiahnuť čo najväčší dosah kampaní. Očakávame, že o službu UberGIVING v Bratislave bude veľký záujem, avšak naše možnosti sú limitované, preto prosíme všetkých záujemcov o pochopenie a trpezlivosť,“ dodala Barbora Polachová.

Ak by ste mali záujem podporiť chránenú dielňu TOP-ART, môžete použiť číslo účtu: 2620024272/1100. Viac informácií získate na www.uber.com, alebo na www.topart.sk.

Značky: