Umelá inteligencia asi bude ďalšou veľkou vecou.

Komunikačná služba ChatGPT, založená na umelej inteligencii (respektíve strojovom učení) zaznamenáva prudký nárast návštevnosti. Ako informuje portál Pcmag.com na základ dát od poskytovateľa internetovej prevádzky Similarweb, návštevnosť domény Chat.openai.com, kde je ChatGPT v prevádzke len od novembra 2022, už dosahuje celosvetovo zhruba takú návštevnosť ako prehliadač Bing, ktorý funguje od roku 2009.

Len za minulý mesiac sa pritom počet návštev služby ChatGPT takmer zdvojnásobil. Aktuálne navštívi tohto chatbota denne približne 40 miliónov používateľov. Najviac ľudí naň prichádza zo Spojených štátov amerických (11,27 %) a z Indie (11,17 %).

Paradoxné pritom je, že samotný Microsoft, ktorý stojí za prehliadačom Bing, už doň začal integrovať ChatGPT a masívne investuje do tvorcov tejto služby. Spolieha sa na to, že v budúcnosti ju zapracuje do svojho vyhľadávača, od čoho si sľubuje vyššiu konkurencieschopnosť voči Google, ktorý internetovému vyhľadávaniu stále kraľuje.

Podľa Similarwebu je Bing aktuálne štvrtým najväčším vyhľadávačom na svete za Googlom, čínskym Baidu a ruským Yandexom. Google však má na prvom mieste obrovský náskok, takže predbehnúť ho nebude jednoduché.

Zdroj: Pcmag.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.