O dvojici skladačiek, ktoré by mal Samsung predstaviť 26. júla, už vieme prakticky všetko.

Jednou z výrazných zmien telefónu Samsung Galaxy Z Flip5 v porovnaní so súčasnou generáciou má byť oveľa väčší vonkajší displej. Túto skutočnosť potvrdili prvé produktové fotografie, ktoré sa nedávno objavili na internete a teraz novinku dokazuje aj prvá „živá“ fotografia.

Zverejnil ju na sociálnej sieti Twitter známy zdroj podobných únikov, ktorý si hovorí Revegnus. Ukazuje Galaxy Z Flip5 v akomsi ochrannom obale, kde je však jasne vidieť veľký vonkajší displej. Podľa doterajších informácií by mal mať veľkosť 3,4 palca, čo je v porovnaní so súčasným 1,9 palcovým displejom na Z Flip4 skutočne slušný nárast.

Na druhej strane, práve malý vonkajší displej s veľmi obmedzenými možnosťami použitia bol jedným z najkritizovanejších aspektov tohto telefónu. Samsung teda musel reagovať, hlavne, keď konkurencia je v tomto smere už ďalej. Z fotografie to síce nie je úplne jasné, ale telefón sa zrejme zatvára bez viditeľnejšej medzery v tvare písmena „V“, čo bola tiež jedna zo slabín doterajších skladačiek Samsungu.

Fotografia potvrdzuje aj trochu iné umiestnenie objektívov fotoaparátu, ktoré už nie sú nad sebou, ale vodorovne. Tlačidlá ovládania hlasitosti a napájania sú situované na pravej strane telefónu, teda rovnako ako u Z Flip 4.

Medzi očakávanými špecifikáciami je 6,7-palcový vnútorný Amoled displej s Full HD+ rozlíšením a 120 Hz obnovovacou frekvenciou (rovnakú bude mať aj vonkajší displej). O výkon sa má starať procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 s 8 GB pamäte RAM. Batéria by mala mať kapacitu nie príliš oslnivých 3700 mAh s 25-wattovým nabíjaním, čo je ma dnešnú dobu tiež málo.

V prípade už spomínanej dvojice fotoaparátov vraj pôjde o 12 Mpx hlavný a 12 Mpx širokouhlý objektív. Ďalším fotoaparátom má byť 10 Mpx selfie kamera. Viac sa dozvieme na podujatí Galaxy Unpacked, kde výrobca okrem skladacích telefónov predstaví aj iné zariadenia.

Zdroj: Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.