Tento rok sa iTunes v Microsoft Obchode neobjaví.

Microsoft v máji oznámil, že používateľom operačného systému Windows 10 ponúkne univerzálne aplikácie pre obľúbené služby Spotify a iTunes. Zatiaľ čo v prípade Spotify sľub splnil, na aplikáciu iTunes si budeme musieť ešte počkať. Dôvod zdržania nie je známy, avšak pôvodný plán sprístupniť aplikáciu do konca tohto roka, sa nepodarí splniť.

Univerzálne Windows aplikácie sú pre Microsoft dôležité najmä z hľadiska popularizácie odľahčenej verzie operačného systému Windows 10 S. Táto verzia neumožňuje inštaláciu bežného softvéru, môžete si nainštalovať iba aplikácie z Microsoft Obchodu. Je teda zrejmé, že Microsoft musí s partnermi popracovať na tom, aby boli tie najdôležitejšie služby dostupné aj vo forme univerzálnych aplikácií. iTunes do skupiny dôležitých služieb patrí, dvojnásobne, ak používate iPhone.

Apple pre portál ZDNet okomentoval oneskorenie slovami, že chce poskytnúť používateľom plnohodnotný zážitok zo služby iTunes a potrebuje ešte trochu času, aby sa tak stalo. Univerzálnej Windows aplikácie pre iTunes sa teda dočkáme, pravdepodobne počas budúceho roka, ale zatiaľ nie je zrejmé, kedy presne.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Windows Obchod dostane nečakané prírastky. Spotify aj iTunes

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit