Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Úrad vlády Slovenskej Republiky spustil v spolupráci s platformou Rakuten Viber ďalší komunikačný kanál pre informovanie verejnosti ohľadom globálnej pandémie COVID-19. Ide o komunitu nazvanú Koronavírus na Slovensku. Komunita bola spustená včera a má už viac ako 36 tisíc členov.

Cieľom komunity je pravidelne informovať ohľadom aktuálneho diania v období globálnej pandémie COVID-19 a prinášať občanom dôležité informácie týkajúce sa aktuálneho vývoja v Slovenskej republike. Komunita Viber je neoddeliteľnou súčasťou informačnej kampane, ktorá používateľom umožňuje mať kedykoľvek všetky aktualizácie o COVID-19 priamo na svojom mobilnom telefóne alebo počítači. Dopĺňa tak oficiálnu webovú stránku https://www.korona.gov.sk.

Ktokoľvek, kto si stiahol Viber, sa môže pripojiť ku komunite a sledovať ju na svojom smartfóne alebo počítači kliknutím tu. Tí, ktorí ešte nemajú Viber, budú presmerovaní, aby si najprv stiahli aplikáciu a potom sa pripojili ku komunite. V komunite budú uverejňované nielen príspevky týkajúce sa súčasnej situácie a vládnych opatrení v súvislosti s COVID-19, ale aj najrôznejšie rady pre verejnosť ako sa starať o svoje zdravie. K dispozícii budú aj vizuálne materiály a videá. Členovia komunity budú môcť vyjadriť svoj názor alebo preferenciu v rôznych prieskumoch verejnej mienky.

Pre aktuálne informácie ohľadom COVID-19, odporúčame občanom naďalej sledovať  komunitu a webové stránky https://www.korona.gov.sk.

Značky: