Pocophone F1 sa nebojí zmerať si sily s hociktorým smartfónom na trhu.

Pred časom sme priniesli dva redakčné fototesty (fototest 1, fototest 2), v ktorých sme sa mohli presvedčiť o vysokej kvalite fotoaparátu. Najnovšie výsledky z testov DxOMark prezrádzajú, že fotografické vlastnosti a schopnosti sú na rovnakej úrovni a podobné, aké sú aj v prípade dvakrát drahšieho iPhonu 8.

Fotoaparát dokáže zhotovovať obrázky s príjemnými farbami a presnou expozíciou, spolu s rýchlym a presným automatickým zaostrovaním. Smartfón od Xiaomi dosiahol celkové skóre na úrovni 91 bodov. Počet bodov by mohol byť oveľa vyšší v prípade, ak by sekundárny fotoaparát poskytoval lepšie výsledky.

Vykresľovanie bokeh efektu bolo pomerne zlé a fotoaparát neponúka ani žiadnu ďalšiu pridanú hodnotu pri fotografovaní v tme alebo zoomovaní. Pritom hlavnému fotoaparátu by sa pomoc v tme zišla, a to aj napriek veľmi dobrému blesku, o čom sme sa mohli taktiež presvedčiť aj v našom redakčnom fototeste.

Videokamera taktiež zaujala, teda pokiaľ ide o autofokus a farby. Rovnako pozitívne dopadlo aj hodnotenie stabilizácie. Snímanie v prostredí s nízkym osvetlením, ako aj dynamický rozsah však na prémiové telefóny nepostačujú.

Pripomíname, že aj cena tohto smartfónu na prémiové telefóny nedosahuje, aj keď vo veľa smeroch sa môže Pocophone F1, práve s touto skupinou zariadení porovnávať.

V prípade predného 24 Mpx fotoaparátu test neprebehol, takže zatiaľ nepoznáme verdikt DxOMark. Smartfón Pocophone F1, aktuálne obsadil 22. priečku a zaradil sa tesne za zariadenia, akými sú iPhone 8 / 8 Plus alebo Samsung Galaxy Note 8.

Aktuálne sa zo smartfónov od Xiaomi v DxOMark najlepšie darí modelu Mi Mix 3 s celkovým skóre 103 bodov, ktoré je zhodné s Galaxy S9+. Viac o Pocophone F1 a jeho fotografických schopnostiach sa dočítate na odkaze nižšie.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Fototest: Pocophone F1 vs. Oneplus 6 vs. Honor Play vs. Samsung Galaxy S9+

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.