Bude sa starať o funkcie strojového učenia.

Po predstavení systému Android 14, ale predovšetkým nových čipsetov od Qualcommu a MediaTeku, sa predpokladá, že rok 2024 pre smartfóny prinesie veľa zaujímavých inovácií v oblasti umelej inteligencie. Keďže zmien sa v tejto oblasti pravdepodobne chystá viac, ako si vieme predstaviť, Google v Obchode Play sprístupnil pre telefóny Pixel 8 a 8 Pro novú aplikáciu s názvom AICore, ktorá je zatiaľ dostupná iba pre tieto dve zariadenia so systémom Android 14. Zdá sa však, že táto systémová AI aplikácia sa časom rozšíri aj do ďalších zariadení s týmto systémom.

Hoci Google je obrovská spoločnosť, tak niektoré procesy jej trvajú dlhšie, ako sa očakáva. To je pravdepodobne aj prípad umelej inteligencie novej generácie, ktorá smeruje do prvých smartfónov. Portál AndroidPolice informoval, že Google vydal novú systémovú aplikáciu pre telefóny od Androidu 12 , ktorá má pomôcť posunúť funkcie strojového učenia na novú úroveň. 

O AICore informoval aj Mishaal Rahman na Twitteri. Na sociálnej sieti uviedol, že aplikácia obsahuje kód, ktorý potvrdil, že Google túto systémovú aplikáciu bude distribuovať prostredníctvom Obchodu Play. Keďže o tejto aplikácii nie sú zatiaľ dostupné žiadne detaily, tak sa na základe popisu z Obchodu Play by mala aplikácia poháňať „inteligentné funkcie v systéme Android“ a „poskytovať aplikácie s najnovšími modelmi AI“. Pripomeňme si, že Pixel 8 Pro je prvým telefónom, ktorý ponúka základný model AI priamo v zariadení. 

Názov AICore do veľkej miery pripomína názov aplikácie ARCore, ktorá prináša podobné aktualizácie backendových funkcií. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.