Toto bude väčšie riziko ako kupovať nepreverenú Viagru.

Na dark webe sa dá kúpiť prakticky čokoľvek, až by z toho človeka zamrazilo. Slovný obrat s chladom však nie je náhodný. Podľa servera Vice sa v temných zákutiach internetu objavila možnosť kúpiť vakcínu vyvinutú firmami Pfizer a BioNTec. S doručením kamkoľvek. Otázkou bude spoľahlivosť nielen vakcíny ale aj doručenia. Musí sa skladovať pri teplote -70 °C a v chladničke vydrží len 5 dní.

Neprekvapí to, že platba bude akceptovateľná len v Bitcoinoch. Je vysoký predpoklad, že ide o podvod a skutočná dostupnosť vakcín je stále v otáznikoch pre legitímne získané z nich. V niektorých krajinách sa hovorí o konci roka 2020, v iných prípadoch až o polovici januára.

A to hovoríme len o osobách, ktoré budú mať k vakcíne prednostný prístup. Ostatní budú musieť na vakcínu počkať podľa aktuálnych odhadov až do marca 2021. Medzi tieto odhady je zaradené aj Slovensko. Záujemcovia majú možnosť ísť sa zaočkovať do inej krajiny.

V každom prípade cena približne 1300 USD za vakcínu na dark webe je podozrivá a je takmer isté, že nedostanete to, za čo ste zaplatili. Keďže je potrebné sa preočkovať, druhá dávka vám mesiace nevydrží. Za predpokladu, že nemáte skladovací box so schopnosťou mraziť na -70 °C.

dark web covid-19

Zdroj: Vice

Prečítajte si aj:

Vyskúšali sme si celoplošné testovanie na COVID-19 ale aj RT-PCR testy. Takto to funguje (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.