Výrobca luxusných telefónov vstáva z popola.

Po tom, ako sa britská spoločnosť dostala minulý rok do likvidácie a nebola schopná vyplatiť ani svojich zamestnancov, to po krátkej odmlke vyzerá tak, že chce opäť začať vyrábať svoje luxusné zariadenia. Tentokrát so zameraním hlavne na čínsky trh.

Čínske médiá nedávno dostali pozvánky od spoločnosti Vertu na konferenciu, ktorá sa bude konať 17. októbra. Luxusné pozvánky sú v čiernom a zlatom vyhotovení s logom Vertu. Obsahuje informácie o čase a mieste udalosti, ako aj dress code.

Pozvánky sú zaujímavé tým, že po otvorení sa pozvaný dozvedá dve informácie. Pričom prvej je jasne rozumieť, tak tá druhá je minimálne zvláštna. Handmade in England dáva jasne najavo, že smartfóny sa budú opäť vyrábať vo Veľkej Británii, pričom slovné spojenie Live or Die vyznieva až príliš tajomne.

Za znovuobnovením výroby môže stáť opäť čínske TCL. Je zaujímavé, že táto čínska spoločnosť ešte pred definitívnym ukončením činnosti Vertu, podpísala s touto spoločnosťou partnerstvo. Viac o pripravovaných novinkách sa dozvieme prevdepodobne už zajtra.

Zdroj: IThome

Prečítajte si aj:

VIDEO touchIT: Smartfón, ktorý má aj Fico – Vertu Aster

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.