Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Používatelia komunikačnej aplikácie po celom svete budú mať možnosť využívať videohovory až pre 20 osôb v osobnej i pracovnej komunikácii.

Rakuten Viber, jedna z popredných komunikačných aplikácií na svete pre bezpečnú komunikáciu, oznamuje, že už čoskoro uvedie funkciu skupinových videohovorov až pre 20 osôb bez akéhokoľvek časového obmedzenia. Viber sa rozhodol pridať možnosť videí k svojim úspešným skupinovým hlasovým hovorom a reagovať tak na zvýšenú potrebu video hovorov pre väčší počet osôb, ktoré môžu nahradiť osobné stretnutia s rodinou, priateľmi alebo kolegami.

Dodržiavanie sociálneho odstupu a prijatie nových noriem správania so sebou prináša potrebu nových možností pre stretávanie v skupinách. Či už ide o šéfkuchára, ktorí organizuje kurzy varenia alebo o inštruktorku jogy, ktorá vedie svojich klientov hodinou, všetky skupiny potrebujú platformu, kde sa môžu stretávať. Práve toto umožňujú skupinové videohovory priamo v aplikácii Viber. Samozrejmosťou je tiež možnosť zdieľania obrazovky a spustenie videa na mobile i počítači. Nová možnosť skupinových videohovorov dopĺňa skupinové chaty až pre 250 osôb a skupinové hlasové hovory až pre 20 osôb.

Videohovory sú veľmi jednoduché, stačí:

  • Kliknúť na nové tlačítko “video” v hornej časti obrazovky alebo jednoducho pridať ďalších účastníkov k prebiehajúcemu videohovoru.
  • Užiť si čas s priateľmi, rodinou alebo kolegami.

Skupinové videohovory umožňujú zobrazovať videá všetkým účastníkom. Volajúci si tiež môžu svoje video alebo video vybraného účastníka pripnúť na svoju obrazovku počas hovoru. Samozrejmosťou je možnosť stlmiť si vlastný zvuk a vypnúť video počas hovoru. Účastníci tiež vidia, kto ďalší má stlmený zvuk alebo vypnuté video.

„Sme veľmi radi, že môžeme našim používateľom ponúknuť možnosť videohovorov až pre 20 osôb a veľmi skoro tento počet ešte navýšime. Viber prináša používateľom možnosť komunikovať jednoducho s pomocou videohovorov, ktoré sa vzhľadom na súčasnú situáciu veľmi pravdepodobne stanú bežnou súčasťou našich životov. Videohovory prinesú našim používateľom skvelú možnosť komunikácie, keď sa nemôžu fyzicky stretnúť,“ povedal Ofir Eval, COO Viber.

 

Značky: