Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V rámci Svetového dňa Emoji Viber zisťoval, ktorí smajlíci sú mezi jeho používateľmi najobľúbenejší a súčasne oznámil, že čoskoro prinesie novú funkciu reakcií na správy v komunitách.

Rakuten Viber, jedna z popredných komunikačných aplikácií na svete, pridáva mezi svoje funkcie možnosť reagovať na správy v komunitách pomocou rôznych smajlíkov. V súlade s rastúcou obľubou komunikačných aplikácií na celom svete rozširuje Viber možnosti kreatívneho vyjadrenia svojich používateľov, aby sa mohli vyjadrovať čo najprirodzenejšie a najpresnejšie.

V rámci Svetového dňa Emoji, ktorý pripadá každý rok na 17. júla, se Viber spýtal svojich používateľov, ktorí smajlíci sú ich najobľúbenejší. Vyberať mohli z týchto piatich – like, lol, prekvapený, smutný alebo nahnevaný (💜, 😆, 😲, 😢, 😡). Slovenskí používatelia  si spolu s Čechmi zvolili LOL 😆 za svoj najobľúbenejší. Ankety sa zúčastnilo viac ako 1 500 Slovákov z čoho 54% hlasovalo pre smajlíka LOL. Zaujímavosťou je, že v krajinách ako Maďarsko, Bulharsko, Grécko, Slovinsko alebo Chorvátsko získalo v ankete najviac hlasov srdiečko.

Pre reakciu na správu v komunite stačí dlhšie klepnúť na ikonku srdiečka a vybrať si, ako na správu zareagovať. A pretože komunikácia funguje vždy medzi dvoma stranami, majú aj členovia komunity možnosť pozrieť sa, ako na správu reagovali ostatní. Stačí klepnutím dlhšie pridržať správu, aby sa objavila informácia o reakciách ostatných členov.

“Viber má za cieľ umožňovať používateľom vyjadrovať sa, ako najpresnejšie chcú. Možnosť reagovať na správu len pomocou srdiečka nestačí, pretože nevyjadruje širšie spektrum emócií. Nové možnosti reakcií na správy umožňujú vyjadrovať sa lepšie, presnejšie a zábavnejšie,” povedal Ofir Eyal, COO v spoločnosti Viber.

Najnovšie informácie o aplikácii Viber sú vždy pripravené v oficiálnej komunite Viber Slovakia. Tu sa dozviete novinky o nástrojoch v aplikácii a môžete sa tiež zúčastniť zaujímavých ankiet.

Značky: