Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši dnes odletel do chorvátskeho Šibeniku na konferenciu s názvom Dni regionálneho rozvoja a EÚ fondov, na ktorej vystúpi v ministerskej panelovej diskusii.

Na konferencii sa zúčastní aj predseda vlády Chorvátska Andrej Plenković, chorvátska ministerka pre regionálny rozvoj a EÚ fondy Gabrijela Žalac, primátor Šibenika Željko Burić, maďarský minister pre inovácie a technológie László Palkovics, poľský minister pre investície a hospodársky rozvoj Jerzy Kwieciński a cez videohovor aj eurokomisár pre rozpočet a ľudské zdroje Günther Oettinger. S príhovorom vystúpia aj zástupcovia z Rumunska, Slovinska či z Malty.

 Hlavnou témou konferencie budú skúsenosti z implementácie eurofondov, výmena príkladov dobrej praxe, ako aj príprava ďalšieho finančného obdobia po roku 2020.

Raši sa počas jeho pracovnej návštevy stretne so svojim poľským kolegom, ministrom pre investície a hospodársky rozvoj Jerzym Kwiecińskim. Účastníkov konferencie čaká i stretnutie so županom Šibenicko-Kninského kraja Goranom Paukom.

Značky: