Nová verzia drona je o poznanie väčšia v porovnaní s pôvodným konceptom.

Amazon pred dvoma rokmi predstavil víziu doručovania tovaru pomocou dronov. Mnohí považovali prezentačné video za prvoaprílový žart. Internetový obchod však na projekte pracuje a teraz predstavil aktuálnu verziu bezpilotného kuriéra.

Nová verzia drona je o poznanie väčšia v porovnaní s pôvodným návrhom. Amazon zmenil aj jeho koncept, dron je svojim spôsobom hybrid helikoptéry a lietadla. Nie je to iba štandardná kvadrokoptéra. Dron dokáže vzlietnuť a pristať vertikálne a následne sa počas letu prepne do horizontálneho leteckého režimu. Zariadenie má dolet takmer 25 km, pričom rýchlosť dosahuje až 90 km/h.

Bezpilotný kuriér od Amazonu má v sebe zabudované viaceré senzory, ktoré majú zabezpečiť, že dokáže pristáť na vhodnom mieste a že nezničí okolie. Obchod verí, že pomocou týchto zariadení bude v budúcnosti doručovať tovar. Najskôr však treba optimalizovať legislatívu a prípadné zefektívniť výdrž batérie v zariadení.

Pre porovnanie, takto vyzeral pôvodný koncept dronov od Amazonu pred dvoma rokmi:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit