Chudobnejšia funkcionalita je zámerná.

Spoločnosť Beeline vznikla v roku 2015 a svoj prvý projekt predstavila na portáli Kickstarter. Išlo o rovnomennú navigáciu pre bicykle. Kampaň skončila úspechom, produkt vyzbieral potrebné financie a spoločnosť ho v týchto dňoch začína posielať používateľom. Zároveň spustila predaj na webe s cenovkou 110 eur.

Beeline je jednoduchá navigácia pre bicykle. Do cieľa vás síce navedie, avšak nebude vás navigovať tak, ako ste zvyknutí z používania služieb Sygic, Google Mapy a ďalších navigácií. Namiesto detailných informácií krok za krokom sa na displeji zariadenia objaví iba šípka a vzdialenosť do cieľa. Cestu si musíte nájsť sami.

Toto riešenie má svoje výhody aj nevýhody. Výhodou je, že sa môžete viac sústrediť na samotné bicyklovanie a sledovať svoje okolie. Nemusíte neustále kontrolovať displej s navigáciou, avšak v snahe nájsť si cestu do cieľa môžete ľahko zablúdiť alebo skončiť v slepej uličke. Beeline teda nie je vhodným pomocníkom, ak sa niekam ponáhľate a meškáte už v dobe nasadnutia na bicykel.

Základom zariadenia je displej s technológiou elektronického papiera. Pri navigácii sa využíva zabudovaný magnetometer, akcelerometer a gyroskop, ako aj GPS informácie zo spárovaného smartfónu. Beeline vydrží na jedno nabitie navigovať 30 hodín, je odolný voči vode aj nárazom. Jeho súčasťou je aplikácia pre iOS a Android, ktorá ponúka mapové podklady pre celý svet.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit